arcanum webáruház, webshop

Üdvözöljük!

    

Egyéb kategória

Termék kategória

Gyártó

Ismertebb márkák

Az ismertebb termékek, melyeket nálunk is megtalálhat.

Alocado, air wolf, armonia, aromax, babé, bálint, boextra, béres, bioco, bioheal, bionit, bionit, biomed, biotech, boiron, cerumen, deva, dr. chen, dr. herz, dr. czeizel, dr. organic, dr. aliment,  dr. theiss, energy, estrea, eveline, frezyderm, gere, gyógyfű, hélia, herbária, herbiotikum, holistic pharma, innopharm, interherb, jamieson, jinjang, jutavit, kék lukács, masteraid, mecsek, medicura, naturtanya, naturland, ocso, pharmadoct, pharmaforte, pharmavit, sanct bernhard, sandoz, scholl, schüssler, silanus, solio, supherb, swanson, vita crystal, vitaday, vitamin station, vitamintár, vitanorma, vitapaletta, walmark, varga, jamuna, arkocaps, bioeel, celsus, bach, dr kelen, hillvital, netamin, panarom, virde, vitaking

Akciós termékek

Viamaximum kapszula 10x *
Viamaximum kapszula 10x *

bruttó 8.585 Ft
AKCIÓ! - 35%
bruttó 5.600 Ft

További akciós termékek

Bisnode

bisnode

Kölcsönhatások

Hivatalos adatok

ogyei
     felügyeleti szerv:
Országos Tisztifőorvosi Hivatal

Felhasználási feltétel (ÁFSZ)

Adatkezelési tájékoztató
Jogi nyilatkozat
Homeopátia szülés
Homeopátia szülés közelben
Számos homeopátiás szer létezik, de kevesebben tudják, mikor érdemes ezeket elkezdeni szedni, milyen adagolásban és meddig.
A homeopátiás szereket előkészítésként a 36. héttől ajánlott szedni.

A 36. héttől a Caulophyllum C-12-t érdemes elkezdeni szedni, amely a tágulást segíti elő, felpuhítja a méhszájat, csökkenti a túlhordás esélyét. Napi 3x3 adagolással.

CAULOPHYLLUM - kék boglárka; női gyökér. A homeopátiás szülésfelkészítés egyik áltlános szere. Specifikus indikáció: kellemetlen, erős, elhúzódó jóslófájások ellenére a szülés megindulása késik.

A vajúdás kezdetén
a a Hypericum C30 szedése javasolt, amelyből óránként 1 golyó javasolt, valamint az Arnica Montana C30-ból kell bevenni 5 golyócskát, ezzel a szülés közbeni vérzékenység csökkenthető és a szülés alatti esetleges apró sérülések (pl. a méhnyakon) gyógyulását  segíthetjük elő.


ARNICA MONTANA - Hegyi százszorszép. Csökkenti a fájdalmat, vérvesztést, könnyebben gyógyulnak a lágyrészek sérülései. Protektív a magzatra is. A szülés megindulásakor célszerű egy adagot ismét bevenni.

A vajúdás alatt
a Pulsatilla C30 fogyasztása (félóránként 1 golyó) segíthet rendezni a rendszertelen fájásokat, és csillapítani a fájdalmakat, a Cicimfuga C30 pedig fájásgyengeség esetén nyújthat segítséget (10-30 percenként 1 golyó), valamint ha a szülő nő kibírhatatlannak érzi a fájdalmakat.
A Caulophyllum C30 túlhordás és fájásgyengeség esetén segíthet, valamint segíti a méhszáj tágulását és csökkenti a vérzést.
A Gelsemium C30 azoknak az anyukáknak a szere, akik szoronganak, félnek a szüléstől, és emiatt a vajúdás csak lassan halad, beindulnak, majd leállnak a fájások. A vajúdás alatt fél óránként 1 golyó bevétele javasolt.

A kitolási szak elején
újabb 5 golyó Arnica Montana segítheti csökkenteni a vérzést és gyógyítani a sebeket.
A szülés után 2 órával újabb 5 golyó Arnica bevétele javasolt a sebgyógyulás elősegítésére.
Nagyon nehéz, elhúzódó szülések, komplikációk után  érdemes a Bellis Perennis C30 potenciál alkalmazása, melyből 5 napig napi 3x3 golyó ajánlott.


Császármetszés esetén a műtét után 5 napig az Arnica szedése javasolt, ezzel csökkentve a műtéti szövődményeket, valamint a fejfájás csillapítására érdemes a Hypericum C-30-at és a Helleborus C-30-at szedni napi 3x3 golyós adagolásban (szükség esetén még további egy adag bevehető).

Részletesebb leírás forrása :homeopatiasopron.hu

A homeopátiás orvoslás szempontjából a szülés akut állapot. 

 

FELKÉSZÍTÉS A SZÜLÉSRE

 

Jól bevált adagolási protokoll a következő: a 36. héttől heti 1­szer ARNICA C30, mellette más napokon CAULOPHYLLUM C12 napi 1-szer öt napig, másik héten CIMICIFUGA C12 napi 1­szer öt napig. Farfekvés, burokrepedés esetén PULSATILLA C200 egyetlen alkalommal elhúzódó jóslófájások esetén CAULOPHYLLUM C30 - C200 szintén egy alkalommal, izomgörcs - pl.: lábikragörcs - esetén CUPRUM METALLICUM C12 kiegészítés.

 

A SZÜLÉS HOMEOPÁTIÁS SZEREI

Tágulási szak

 

CAULOPHYLLUM(  „homeopátiás Oxytocin")

A fájások hevesek, erősek, hátba sugároznak, néha irregulárisak. Szúró fájdalmak a méhszáj környékén. A méhszáj feszes, a tágulás nem halad. Ezt követően a méh kifárad, a fájások csökkennek, megszakadnak.  Adagolás: C30-as potencia, 3-4-szer 5 golyó óránként.

 

PULSATILLA A szülés nem halad. Hatástalan fájások, melyeket a vajúdó nagyon erősnek, fájdalmasnak érez.  Gyakori a beilleszkedési rendellenesség, idő előtti burokrepedés. A szülőnő érzékeny, sírós, változékony hangulatú - szereti a vigasztalást. Adagolás: C30-as potencia, 3-4­szer 5 golyó óránként (ha az előző nem válik be).

 

ACONITUM NAPELLUS - sisakvirág

A fájások nagyon hevesek, erősek, gyakoriak. Erős fájdalomérzettel járnak, félelmet ébresztenek a vajúdóban. 

KALIUM CARBONICUM - Kálium-karbonát

A fájások gyengék, a méhizomzat kimerült. Az elégtelen méhtevékenység miatt nagyon gyakori a beilleszkedési rendellenesség - a gyenge kontrakciók hatására a koponya nem veszi fel a megfelelő helyzetet. A vajúdó kimerült, fázós, izzadékony. A fájások a főleg a hátba és combokba sugároznak. Hátonfekve elviselhetőbbek. Adagolás: C30-as potencia, 3-4-szer 5 golyó óránként.

CIMICIFUGA - Poloskavész mag

A  fájások erősek, gyakoriak, a méh nem ernyed el a kontrakciók közt teljesen - hypertoniás fájásgyengeség. a szülőnő heves, tépő fájdalmakat érez, keresztirányúak, főként a combokba sugároznak. Mentális kísérő tünetek: depresszív és hisztériás viselkedés. Érzékeny a zajra. Nem bízik a szülés lezajlásában, baljós előérzetek gyötrik. Adagolás: C30-as potencia, 3-4-szer 5 golyó óránként.

CHAMOMILLA - Orvosi székfiü

Erős, gyakran irreguláris fájások. Nehezen táguló méhszáj. Lábikragörcsök. Elveszti az önkontrollját, durván viselkedik a körülötte levőkkel. Adagolás: C30-as potencia, 3-4-szer 5 golyó óránként.

 

GELSEMIUM - Vadjázmin

A vajúdó kimerült: álmosság, lógó szemhéjak, izomgyengeség, finom kézremegés. A méhizom is kimerült: leálló, gyenge fájások. Magányra vágyik, pihenni és aludni szeretne. Adagolás: C30-as potencia, 3-4-szer 5 golyó óránként.

 

SECALE CORNUTUM - Anyarozs

A méhizomzat teljesen kimerült, a kontrakciók leállnak. A passzív szakasz megnyúlt, határán homokóraszerű behúzódás. A vajúdó nem viseli el a meleget, betakarást. A szer beindíthatja a méhtevékenységet, gyorsan befejeződhet a szülés. Adása előtt a téraránytalanságot ki kell zárni! Adagolás: C30-as potencia, 1-2­szer 5 golyó óránként.

COFFEA - Kávé

A fájások hevesek, gyakran irregulárisak. A tágulás stagnál, a méhszáj feszes. A vajúdó túlérzékeny a fájdalomra, zajra. Viselkedése hasonlít a CHAMOMILLÁhoz. A COFFEÁ-t igénylők a fájások közti viselkedésére az öröm, izgalom jellemző: az foglalkoztatja, hogy milyen nagyszerű dolog lesz, ha megszül, megpillanthatja az újszülöttet.

 

NUX VOMICA - Hánytató dió

A fájások hevesek, a tágulás elhúzódó, lassú. A vajúdó ingerlékeny, érzékeny, nagyon fázós. Gyakori a hányás, lábikragörcs. Adagolás: C30-as potencia, 3-4-szer 5 golyó óránként.

 

BELLADONNA - Maszlagos nadragulya

A kontrakciók erősek hevesek. A tágulás nehezen halad, a méhszáj feszes, merev vastag gyűrűként tapintható. Sportolók, idős elsőszülők reagálnak jól erre a szerre. Adagolás: C30-as potencia, 3-4-szer 5 golyó óránként.

 

IPECACUANHA - Hánytató gyökér

Heves, erős fájások. Az egyik választható szer, amire jellemző a szülés közbeni vérzés - egyenletes, élénkvörös. Jellemző a hányás, émelygés, emellett tiszta, lepedékmentes nyelv. A kontrakció provokálja az öklendezést, az pedig a méhösszehú­zódást. A vérzés hátterében lehet marginális placenta praevia. Adagolás: C30-as potencia, 3-4-szer 5 golyó óránként.

 

CANTHARIS - Kőrisbogár

Megindíthatja a szülést halott magzat, vagy mohterhesség esetén. Adagolás: C30-as potencia, 3-4-szer 5 golyó óránként.

 

Lepényi szak

 

A lepény leválását elősegíti SABINA adása. Ha renyhe kontrakciók miatt késik, CAULOPHYLLUM elősegíti a távozását. Retenció esetén gondolhatunk PULSATILLÁRA, vagy SEPIÁRA. Ha a méhszáj korai záródása okozza CIMICIFUGA segít. Ha a távozás részleges, és a lepényt becsípi a korán záródó méhszáj, e mellett feji vérbőséget, nyomás alatt bevérzett kötőhártyát látunk, BELLADONNÁT' kell adni. Vérzés esetén ACONITUM, HAMAMELIS, IPECACUANHA segíthet. A lepényi szak befejezése a modern szülészet eszközeivel ritkán jelent problémát. A homeopátiás szerek használata az invazív beavatkozások számának csökkentésében, vérvesztés mérséklésében segíti a szülészek munkáját.

ADAGOLÁS: C30-as potencia, 3-4-szer 5 golyó óránként

 

A lepény távozása után

Leggyakoribb szövődmény a vérzés. Leggyakoribb gyógyszerei: ACONITUM, SECALE, HAMAMELIS, IPECACUANHA, TRILLIUM PENDULUM.

ADAGOLÁS: C30-as potencia, 1-2-szer 5 golyó óránként.

A részletes rész forrása: homeopatiasopron.huHÍRLEVÉLGlutén gyógyszerekben    homeopátia allergia    DEPRESSZIÓ, alvászavar    schüssler alkalmazás képekkel    Terhességi vitaminok    GYÓGYNÖVÉNYEK betegségekre    Koleszterin    Beszerzése hosszadalmas    Candida diéta    ÉTREND KIEGÉSZÍTŐK    ékszer táblázat    Deva folytatás    Schüssler tünet    vitamin igény folyt    Zöldkagyló hatása    Glukózamin szulfát    MSM    KURKUMIN    Kondroitin szulfát    Édesítőszerek fajtái    Természetes antibiotikumok    szemcseppek    Ellenőrzés    Vásárlási tájékoztató    Szelén hatásai    BACH virágesszenciák    Szállítási költségek    TOJÁS, TEJ, PORATKA,MACSKA ALLERGIA    Biztonsági adatlapok    Szénanáthát kimutató teszt    Immunrendszer    Tejelválasztás    Kék Lukács termékek    Féreghajtó, féregirtó    körömvirág hatása    Termékenység    Sugárkezelés    Önvizsgálati teszt folyt    Promóciós kód    Virágesszecia folyt.    vizelet vizsgálat    Aminosavak    Ínhüvely gyulladás    Mi okoz hányingert?    allergia kezelése    Vitamin 6 hóig    Vitamin 7-12 hóig    Vitamin 1-3 éveseknek    Vitamin 4-6 éveseknek    Vitamin 7-10 éveseknek    Vitamin 11-14 éves    Vitamin 15-18 éves    Vitamin 19-50 évesek    arcüreg gyulladás    Vitamin 50 éveseknek    Vitamin terheseknek    Vitamin szoptatóknak    Vitamin fizikai munka    Vitamin stressz alatt    Vitamin dohányzóknak    Vitamin alkoholisták    Vitamin klimax alatt    Emésztés összefoglaló    Fogamzás elősegítése    Köszvény kezelése    Ajakápolás    FOGYÁSI TRÜKKÖK    Deva általános    Horoszkóp-ásványok    Mi okoz hasmenést?    Prolaktin    összetett deva spray    Ágymelegítők    bárányhimlő    Korai magömlés    GINKGO BILOBA    Bioco termékek    Hasizomerősítők    Pharmaforte termékek    Ásványi anyagok hiánya- túladagolás    Idegkárosodás ( NEUROPÁTIA )    BISNODE    SCHÜSSLER terhességben    Energy termékek    hüvelyi pH    Ránctalanítók    Arclemosó, tonik, maszk    Szemránckrémek    Bőrfeszesítő, tömörség    Növényi kivonatokkal    Arany, gyémánt, ezüst    rozacea, vitiligo, májfolt, pigment    Állati eredetű    Hidratálók    Jód pótlása    Vesekövesség    allergia egyéb szerei    Asztma kezelése    Szappanok    Körömápolás    Intim mosakodás    Visszér kezelése    Aranyér    Porcerősítők komponens    Vitamin 50 éven felül    Vitaminok férfiaknak    vitaminok cukorbetegeknek    Vitaminok felnőtteknek    Ásványi (Ca, Mg, Se, Zn)    Vas tartalmú készítmények    PATTANÁSOS BŐR    Étvágycsökkentők    Bélflóra helyreállítása    Gyomorégés    puffadás kezelése    Emésztési problémák    Hányinger csillapítása    Tejcukorérzékenység    Bőrgomba    Körömgomba    Hüvelygombásodás    Herpesz    Műfogsor ápolása    Fogínysorvadás    Fényvédelem    Torokfertőtlenítés    Diabetikus édesség    Édesítőszerek    gyógymód csípésekre ( dazázs, méh)    hüvely szárazság    klimax teszt    Lisztérzékenység    candida kimutatása    ovuláció időpontja    székletvér    drog tesztek    ételintolerancia    prosztata teszt    Húgyúti fertőzés    Fertőzőbetegségek    Ekcémás bőr    fogzás    hasfájós csecsemő kezelése    Orrjárat tisztítás    popsiápolás    fejbőrápolás, koszmo    Q10 vitaminok    Homoktövis    grapefruitmag    Sebellátás, sebkezelés lehetőségei    Tabletták hajhullásra    Fülzsír kezelése    Hialuron tartalmú    Lúgosító teák    általános erősítő    HALOLAJ    Lenmagolaj    Omega-3 gyerekeknek    fokhagyma medvehagyma    IDŐSKORI LÁTÁSROMLÁS    Műkönnyek szemszárazságra    Méregtelenítő tapaszok    Béltisztító termékek    Méregtelenítés    Béta glükán tartalmú    Paradicsom kivonat    Fűrészpálma kivonat    Progeszteron    Holt-tengeri termékek    Ásvány ékszerek 1.    Ásvány ékszerek 2 folyt.    Dr. Organic termékek    Aloe vera termékek    Narancsbőr    Psoratinex pikkelysömörre    Hair nice termékek    E recept    facebook kedvelés    ásványok tisztítása, energetizálás    Vizeletcsepegés    Böngésző folytatasa    Cigaretta terhesség alatt    Alocado termékek    Őszülés elleni    Növényi szterinek    Schüssler kereső    Hány nap múlva    Bélférgesség    Fizetési módok    személyes átvétel    megjegyzés a rendelés    Egyedi ékszerek ásványból    Viviscal hajnövesztő    gyömbér    AJÁNDÉKOKNAK VALÓ    Száraz bőr    ÍZÜLETI KRÉMEK    Homeopátia szülés    Sebgyógyulást elősegítő    Macskagyökér kivonatok    Citromfű    Melatonin    Teakészítmények    Komló    Összetett készítmények    Orbáncfű    Egyéb készítmények    Rostok    Kolosztrum    A vitamin    B vitamin csoport    C vitamin    D vitamin    E vitamin    K vitamin    ŐSZÜLÉS    Olvasnivaló    Ráncosodás    Szájápolás-homeopátia    karkötők    Meridiánok    böngésző    Változás 2013.április 1-től    Ásvány számozása 2    Acidózis, alkalózis    Terhesség, szoptatás    Betegségek lelki okai    Porcerősítés gyermekkorban    Armonia termékcsalád    Preventa víz használata    Videók    Naturalswiss termékek    Akció    Vevőszolgálat    Vitamin ajánló    Antioxidánsok    Progeszteron női    Expediáláshoz    expediáláshoz Hasmenés    Schüssler krémek    Online Patika    Köröm elváltozások    online fizetés később    Zodiákus    méhen belüli fogamzásgátló eszközök    IBS irritabilis colon szindroma    Gombafertőzés ( bőr, köröm, hüvely)    Schüssler táblázat    Akvamarin    Amazonit    Ametiszt    Vércsoport diéta    Aventurin    Hematit hatása    Gránát hatásai    Hegyikristály hatásai    Jáspis hatásai    Holdkő hatásai    Howlit hatásai    Jáde hatásai    Kalcedon hatása    Karneol hatása    Malachit hatása    Napkő hatása    Rózsakvarc hatása    Rodonit hatása    adatkezelés folytatása    dr. Matejcsik Csaba homeopata    Orrcsepp/orrspray adagolása    Inkontinencia nadrágpelenkák betét    Mol pont lista 2    Figyelmeztetések, gyógyszerkölcsönh    Bankkártya elfogadás    OPÁLÜVEG    Hisztamin intolarencia    A Lyme kór kezelése tünetei    Kálium hatása    Króm szabályozza a vércukor azintet    Teafa olaj hatásai és termékek    Gyógynövények hatásai II.    Gógynövények hatásai III.    Betegségek és kezelési lehetőségei    Nátha( orrhurut) rhinitis acuta    kakaóvaj    Aminosavak hatása    Argánolaj, jojobaolaj, szőlőmagolaj    Tesztek allergiában, gyorsan segít    mi okoz viszketést?    Gyorstesztek otthoni vizsgálathoz    Vesekárosodásra utaló tünetek    Barátcserje hatása    Kullancs okozta betegségek    Mitől puffadok?    Dr. Herz termékek    Epekövesség    gyógyító ásványok    Természetes gyógymódok:légút    Vakcinák    vakcinák 2.    vakcinák 3.    Gyomorrontás    A Folsav szerepe    Policisztás ovárium    Ebédválasztó    Vérszegénység/anaemia    Betegségek (gyakoribb)    Tünetek/panaszok    Hogyan hatnak?    Diéták betedségekben    kólika, hasfájás homeopátiás    Viselkedési zavarok homeopátiával    Magas vércukorszint, hyperglikémia    Hasnyálmirigy és feladata    Konfliktus kezelés    Pajzsmirigy túlműködés    Mellékpajzsmirigy működés    Kölcsönhatások együttszedéskor    NYOMKÖVETÉS belföld -külföld    Spirál intrauterin fogamzásgátló    Futárszolgálattal kapcsolatos infó    További kedvezménye    Arcanum patika elérhetősége    Elállás    Csomagátvétel átvételi pontokon    Hemoglobin A 1c    Magas koleszterinszint okai    Rövid jellemzés    Deva virágesszenciák    Mannóz, d-mannóz    Ételmérgezés, ételfertőzés    Zsibbadás    közérdekű információk    Csípés kezelése homeopátiával    GDPR általános    Napi szükségletek    Napi szükséglet vitaminok    Diosmin tartalmú készítmények    EKADASI    Moksadá ekadasi    Utpanná Ekadasi

SSL biztonságos vásárlás     Simple bankkártyás fizetés     Webáruház bérlés