arcanum webáruház, webshop

Üdvözöljük!

    

Egyéb kategória

Termék kategória

Gyártó

Ismertebb márkák

Az ismertebb termékek, melyeket nálunk is megtalálhat.

Alocado, air wolf, armonia, aromax, babé, bálint, boextra, béres, bioco, bioheal, bionit, bionit, biomed, biotech, boiron, cerumen, deva, dr. chen, dr. herz, dr. czeizel, dr. organic, dr. aliment,  dr. theiss, energy, estrea, eveline, frezyderm, gere, gyógyfű, hélia, herbária, herbiotikum, holistic pharma, innopharm, interherb, jamieson, jinjang, jutavit, kék lukács, masteraid, mecsek, medicura, naturtanya, naturland, ocso, pharmadoct, pharmaforte, pharmavit, sanct bernhard, sandoz, scholl, schüssler, silanus, solio, supherb, swanson, vita crystal, vitaday, vitamin station, vitamintár, vitanorma, vitapaletta, walmark, varga, jamuna, arkocaps, bioeel, celsus, bach, dr kelen, hillvital, netamin, panarom, virde, vitaking

Akciós termékek

FATBOND kapszula 90x
FATBOND kapszula 90x

bruttó 10.150 Ft
AKCIÓ! - 11%
bruttó 8.990 Ft

További akciós termékek

Bisnode

bisnode

Kölcsönhatások

Hivatalos adatok

ogyei
     felügyeleti szerv:
Országos Tisztifőorvosi Hivatal

Felhasználási feltétel (ÁFSZ)

Adatkezelési tájékoztató
Jogi nyilatkozat
Viselkedési zavarok homeopátiával
Gyermekkori viselkedészavarok homeopátiás kezelése
 
forrás: dr. Matejcsik Csaba szakgyógyszerész


ABC sorrendben, a teljesség igénye nélkül szeretném bemutatni a viselkedészavarok esetén gyakran alkalmazott homeopátiás gyógyszerek
jellemzőit, kiemelve a megfelelő szer kiválasztásához vezető utat, tehát azt, hogyan vetjük össze a gyógyszerképi tüneteket az anamnézis során feltárt betegségképpel.

Agaricus muscaria (Légyölő galóca)
Kezdeti lassú fejlődés után hiperaktivitás, bőbeszédűség.
Az Agaricus állapotra igazán ráillik az a kifejezés, hogy „olyan, mintha bolondgombát evett volna”. Az ilyen páciens tünetei kicsit a részegség esetén tapasztaltakhoz is hasonlíthatók. Mindez tükröződik egyrészt az elnagyolt, pontatlan és hirtelen mozdulatokban, másrészt abban, hogy a páciens nem érzékeli, és így be sem tartja a határokat sem fizikai, sem mentális-emocionális értelemben.
Az Agaricus olyan gyerekek szere lesz, akik későn kezdenek járni, későn kezdenek beszélni az idegrendszer lassú fejlődése miatt.
A kezdeti lassú mozgásfejlődés később hiperaktivitásba csaphat át, mozgásukban azonban ügyetlenek lesznek. Gyakoriak náluk az úgynevezett felfokozott mozdulatok, „túlmozgásos” jelenségek (túlnyúlnak, túl magasra lépnek, elejtenek dolgokat). Akaratlan mozgások, remegős, reszketős, görcsös jelenségek, elsősorban a nyelv, a szemhéj, az arcizmok rángatózása tic, grimaszok, valamint végtagrángások formájában. Mozgásukban inkább vakmerőek, általában nincs félelemérzetük, mint említettem nem érzik a határokat.
A kezdeti lassú beszédfejlődést követően nagyon bőbeszédűvé válnak, egyik témáról a másikra ugrálnak, próbára téve ezzel környezetük tűrőképességét, türelmét. Jellemző, hogy mások beszélgetésébe akkor is közbeszólnak, amikor nem kérdezi őket senki. Ha viszont tőlük szeretnénk valamit megtudni, akkor gyakran nem a feltett kérdésekre válaszolnak.
Pimaszok, engedetlenek, viselkedésükkel bosszantanak másokat. Nem tudják, hogy mikor kell leállni, mikor kell visszafogni magukat. Vakmerőek, a félelem legcsekélyebb jelét sem mutatják.
Van azonban valami, amitől nagyon rettegnek: ez pedig a halál, illetve a gyógyíthatatlan betegségek. Félnek, ám egyben vonzódnak is ezekhez a kérdéskörökhöz. Izgalommal vegyes kíváncsisággal foglalkoznak a betegség, a halál, a haldoklás, a temető, a temetés témáival, melyek gyakorta álmaikban is megjelennek.
Az Agaricus páciensek hidegre nagyon érzékenyek, könnyen megfáznak. Lehet olyan érzetük, mintha hideg tűkkel szurkálnák a bőrüket.
Adagolási javaslat: 5-6 napig naponta egyszer annyi golyó ahány éves a gyermek, öt év felett sem több 5 golyónál.
Ha javulást észlel, akkor hetente egyszer adható a szer még további 3-4 héten át.
Ha nem lát változást, akkor feltétlenül hagyja abba egy hét után a szer adását és forduljon homeopátiás orvoshoz.
Potencia: C30.
Magasabb potencia hatásosabb lehet, de ezzel házilag ne kísérletezzen. Kérje homeopátiás orvos tanácsát.

Anacardium orientale (Malakka dió)
Önértékelési zavarból eredő hasadtság.
Mintha két énje, mintha két akarata lenne. Az egyik percben morcos, rosszindulatú, káromkodik, átkot szór, akár szüleire, testvéreire, tanáraira, kegyetlenkedhet velük, majd a következő percben barátságos, kedves, mintha nem is ő lett volna, aki az előbb gyűlölködve, mocskos szavakat használt. Érzéketlen, antiszociális az egyik percben, udvarias a másikban. Esetében szokták azt a hasonlatot említeni, hogy olyan, mintha az egyik vállán az ördög, a másikon egy angyal ülne.
A háttérben gyakori a magas szülői elvárás. Olyan az apa vagy az anya, esetleg mindkettő, aki csak kritizál, dicsérni nem tud. Nem ritka a gyermek nyilvános szidása, megszégyenítése, gyakori a testi bántalmazása is.
Mindezek miatt önértékelési zavar, önbizalomhiány alakul ki: a gyermek elbizonytalanodik saját értékét illetően, nem bízik magában, képtelen lesz arra, hogy bármiben önállóan döntsön, ugyanakkor állandó bizonyítási kényszer gyötri. Mintegy védekezésképpen emocionálisan érzéketlenné válik, sokszor figyelmen kívül hagyva a morális határokat.
Gyakran küzd hirtelen fellépő emlékezetzavarral. A vizsgadrukk egyik első szere, ha a jól megtanult anyag eltűnik a gyermek fejéből „agyi rövidzárlat miatt”.
Hallucinációktól szenvedhet, valamint olyan érzése is lehet, mintha egy-egy testrésze abroncsba lenne szorítva, vagy mintha dugóval lenne betömve, egy-egy testtáját zsibbadtnak érezheti.
Minden panasza csökken evés közben.
Testileg ekcéma, gyomorpanaszok, székrekedés, migrénes tünetek gyakoriak az ilyen típusú pácienseknél.
Adagolási javaslat: 5-6 napig naponta egyszer annyi golyó ahány éves a gyermek, öt év felett sem több 5 golyónál.
Ha javulást észlel, akkor hetente egyszer adható a szer még további 3-4 héten át.
Ha nem lát változást, akkor feltétlenül hagyja abba egy hét után a szer adását és forduljon homeopátiás orvoshoz.
Potencia: C30.
Magasabb potencia hatásosabb lehet, de ezzel házilag ne kísérletezzen. Kérje homeopátiás orvos tanácsát.

Arsen (Arsenicum album, Fehér arzén)
Belső bizonytalanságból eredő nyugtalanság.
Az Arsenicum-típusú gyermek nyughatatlansága belső bizonytalanságából, nyugtalanságából, félelmeiből, szorongásaiból ered. Fél a sötéttől, az egyedülléttől, betörőktől, szellemektől, váratlan helyzetektől, meglepetésektől, gyógyíthatatlan betegségektől, a vér látványától. A legcsekélyebb probléma esetén már halálos betegségtől tart ez az igazi kis hipochonder, és a legenyhébb betegség is már halálosan kimeríti.
Egyik helyről a másikra, egyik embertől a másikhoz vándorol, bolyong, nyugalmat, vigaszt és társaságot keresve. Éjféltájt félelemtől megriadva, rossz álomból ébred, és szülei ágyában keres biztos menedéket.
Belső nyugtalanságát a külső rend pedáns, precíz, szinte kényszeres őrzésével, illetve a legkisebb rendetlenség és piszok azonnali korrigálásával ellensúlyozza. Egy folt a ruháján, egy lyuk a zokniján, a padlóra kilöttyent folyadék látványa, a megszokottól, az előre eltervezettől való eltérés betegesen zavarja, és nyugtalanná teszi ezt a jó ízlésű, öltözetére és ápoltságára már gyermekként is sokat adó emberkét.
Valószínű, hogy éppen belső nyugtalanságából ered, hogy a külső rendnek és tisztaságnak nagy jelentőséget tulajdonít. Bizonytalanságában ez adja számára a kapaszkodót, a keretet. Gyermek esetében ez különösen feltűnő jelenség.
Gyakori, hogy betegségei periodikusan jelentkeznek.
Az egyik legfázósabb homeopátiás szer, a meleg minden formája javít az állapotán, ez alól csak fejfájása kivétel. Társaságra vágyik, ha egyedül van, minden tünete romlik.
Gyakori nála az ekcéma, melyet asztma válthat fel, különösen, ha bőrtüneteit előzőleg szteroid tartalmú krémekkel kezelték. Hurutos betegségeit gyakran kíséri hányás és hasmenés, melyek felléphetnek állott étel, romlott hús, túlérett gyümölcs fogyasztása után is.
Adagolási javaslat: 5-6 napig naponta egyszer annyi golyó ahány éves a gyermek, öt év felett sem több 5 golyónál.
Ha javulást észlel, akkor hetente egyszer adható a szer még további 3-4 héten át.
Ha nem lát változást, akkor feltétlenül hagyja abba egy hét után a szer adását és forduljon homeopátiás orvoshoz.
Potencia: C30.
Magasabb potencia hatásosabb lehet, de ezzel házilag ne kísérletezzen. Kérje homeopátiás orvos tanácsát.

Belladonna (Maszlagos nadragulya)
Hirtelen, heves, intenzív.
A gyermek érzéseit direkt és gátlástalan formában fejezi ki, látencia idő nélkül. Emóciói elképzelhetetlenül erősek. Viselkedési zavara abból ered, hogy mindezeket nem képes kontrollálni. A gyermek rendkívül erős belső izgatottságtól szenved, melyet képtelen uralni. Így az egyik pillanatban kedves, előzékeny, a következő percben még az Anacardiuménál is erősebb dührohamot produkálhat. Az angyal-ördög párhuzam ennél a gyógyszerképnél is megjelenik.
Üt, rúg, harap mérgében, saját magát sem kímélve, akár fejét a földhöz vagy a falhoz verheti. Ilyenkor semmivel sem lehet hatni rá, szinte magán kívül van.
Ember legyen a talpán az a szülő vagy pedagógus, aki e gyermek energiáit a megfelelő mederbe képes terelni. Egy biztos: a Belladonnát igénylő gyermek számára fontos, hogy haragjának szabad folyást engedhessen, mivel ez visszatarthatatlanul, szinte kirobban belőle. Igaz, amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan el is múlik. Vigyázni csak arra kell, hogy kárt ne tegyen magában, vagy másban ez idő alatt.
Betegségeinek természete is a fenti mintázatot követi. Hirtelen és viharos tünetekkel, magas lázzal, kínzó fejfájással járó, félrebeszélés, hallucinációk, látomások és lázgörcs kíséretében jelentkező megbetegedések jellemzők az ilyen gyermekre.
Mindezekből az is következik, hogy a Belladonna az egyik leggyorsabban és leglátványosabban ható homeopátiás szerünk.
Adagolási javaslat: 5-6 napig naponta egyszer annyi golyó ahány éves a gyermek, öt év felett sem több 5 golyónál.
Ha javulást észlel, akkor hetente egyszer adható a szer még további 3-4 héten át.
Ha nem lát változást, akkor feltétlenül hagyja abba egy hét után a szer adását és forduljon homeopátiás orvoshoz.
Potencia: C30.
Magasabb potencia hatásosabb lehet, de ezzel házilag ne kísérletezzen. Kérje homeopátiás orvos tanácsát.

Chamomilla (Orvosi székfű)

Túlérzékenység miatti düh.
A Chamomilla-gyermek ingerült, nyugtalan, állandóan ugráltatja az anyját. Kellemetlen, undok, gonosz módon viselkedik. Nyűgösködésével, követelőzésével környezetét az őrületbe kergeti. Nem kér, hanem követel, ám semmivel nem lehet a kedvére tenni. Ne szóljanak hozzá, ne érintsék meg. Az egyetlen dolog, ami ideig-óráig megnyugtatja, ha felveszik és járkálnak vele, vagy ringatják. De amint a „személyzet” ezt abbahagyja, azonnal újra üvölteni kezd.
Hisztirohamai apnoéba (átmeneti légzéskimaradás) torkollhatnak. Mindez nem rosszindulatának műve. Viselkedésének hátterében heves túlérzékenysége miatti tehetetlensége áll. Minden külső ingert, minden fájdalmat felfokozottan él meg, sokkal erősebben érezve azt, mint más. Nem érti, hogy környezete hogy nem veszi észre az ő szörnyű szenvedését. Ebből fakad dühe, ingerültsége, amely aztán a fenti viselkedéshez vezet. Szinte „kiüvölti” magából a fájdalmát.
Minden tünete rosszabbodik meleg hatására (kivétel hasgörcsök). Fogzás, középfülgyulladás, hasfájás, hasmenés (zöldes széklet, spenóttal kevert kemény tojásra hasonlító), egyéb, heves gyulladással járó folyamatok kitűnő szere, ha ezeket a fenti mentális-emocionális kép kíséri.
Adagolási javaslat: 5-6 napig naponta egyszer annyi golyó ahány éves a gyermek, öt év felett sem több 5 golyónál.
Ha javulást észlel, akkor hetente egyszer adható a szer még további 3-4 héten át.
Ha nem lát változást, akkor feltétlenül hagyja abba egy hét után a szer adását és forduljon homeopátiás orvoshoz.
Potencia: C30.
Magasabb potencia hatásosabb lehet, de ezzel házilag ne kísérletezzen. Kérje homeopátiás orvos tanácsát.

Cina (Cinamag, Gilisztamag)
Keserű és mélységesen elégedetlen.
Türelmetlen, önfejű, makacs, nagyon ingerült, dühös gyermek, akinek egy perc nyugta sincsen. Nem igazán tudja, hogy mit akar, lehetetlen a kedvére tenni: kéri, megkapja, elhajítja.
Rendkívül rossz alvó, éjjel többször sírva felriad, reggel üvöltve ébred. Igényli ő is, hogy hordozzák, ringassák, annak ellenére, hogy ezen kívül, egyébként semmilyen érintést nem visel el túlérzékenysége miatt. A feje különösen érzékeny, így a fésülködés kínszenvedés mind a gyerek, mind az anya számára.
Ne nézzenek rá, ne nyúljanak hozzá. Gyakran odacsap, ha közelítenek hozzá. Igen könnyen megbántódik, tréfálkozni meg semmiképpen sem szabad vele.
Ő egy keserű és mélységesen elégedetlen gyermek. Ennek fizikai megnyilvánulása az epetermelés, illetve elfolyás zavara miatti világos, gyakorta fehér széklet.
Állandóan viszket az orra és a végbéltájéka, mindkettőt dörzsöli. Gyakori nála a bélférgesség, valamint az emésztési problémák. Annak ellenére, hogy kettő helyett eszik, étkezések után szinte rögtön újra éhes, sokszor éjjel is enni kér ez a sovány, sápadt, a szülő elmondása szerint gyakorta kibírhatatlan gyermek.
Adagolási javaslat: 5-6 napig naponta egyszer annyi golyó ahány éves a gyermek, öt év felett sem több 5 golyónál.
Ha javulást észlel, akkor hetente egyszer adható a szer még további 3-4 héten át.
Ha nem lát változást, akkor feltétlenül hagyja abba egy hét után a szer adását és forduljon homeopátiás orvoshoz.
Potencia: C30.
Magasabb potencia hatásosabb lehet, de ezzel házilag ne kísérletezzen. Kérje homeopátiás orvos tanácsát.


Hyoscyamus nigra (Bolondító beléndek)

Féltékeny, erőszakos és gyanakvó.
A szeretet valós vagy vélt elvesztése, máskor csalódás miatt válik féltékennyé, erőszakossá, gyanakvóvá.
A háttérben testvér születése, vagy egy szülő, esetleg más szeretett lény elvesztése állhat. Hallhatjuk azt is, hogy az apa nem akarta a gyermeket, vagy a várandósság, szülés idején elhagyta az édesanyát.
Ingerlékenység és izgatottság jellemzi ezt a gyakran feltűnően tág pupillájú gyermeket. Emellett erőszakosság, durvaság, szexuális izgalom és görcskészség a vezető tünetek.  Látható ok nélkül kezet emel társaira, de a szülőkre is. Hidegvérrel üt, rontja el társai játékát, szinte figyelembe sem vesz másokat, olyan, mintha nem igazán lehetne kontaktust teremteni vele. Szeret levetkőzni, meztelenkedni, mutogatni magát, sűrűn megérinti ruhán keresztül is a nemi szervét. Gyakori, hogy kimerülésig ismételgeti ugyanazt a mozdulatot: csipkedi az ágyneműt, a ruháját vagy saját magát, elképzelt állatokat kerget, pl. legyeket hajkurász. Akaratlanul grimaszol, gesztikulál, görcskészsége miatt epilepsziás roham is felléphet nála.
Sok téveszméje és hallucinációja van. Azt képzeli, hogy elhagyják, a szülei már nem a szülei, a barátai már nem a barátai, hogy megmérgezik, hogy figyelik, hogy követik. Nem csoda, hogy emiatt gyanakvóvá válik.
Magában beszél, de valójában azt képzeli, hogy ül valaki mellette. Bőbeszédű, máskor azonban órákig hallgat. Gyakoriak nála az alvászavarok. Fél a sötétben, egyedül, a vízcsobogástól.
Számos  vizelet- és székletürítéssel kapcsolatos problémája is lehet: visszatartja, nem akar pisilni menni, vagy székletet üríteni. Előfordul, hogy nedves lesz az alsóneműje a visszatartott, de elcseppenő vizelettől, és székrekedés mellett rendszeresen széklettel szennyezett lesz az alsóneműje. Más esetben egyszerűen odakakil a szoba közepére minden szégyenérzet nélkül. Ám az is előfordul, hogy a gyermek túl szégyenlős, nem vetkőzik le mások előtt, székletét hosszú ideig csak a pelenkába hajlandó üríteni, a szoba sarkában, elbújva. Testileg szárazság jellemzi: bőr, nyálkahártyák (száraz, görcsös köhögés, székrekedés, száraz ekcéma).
Adagolási javaslat: 5-6 napig naponta egyszer annyi golyó ahány éves a gyermek, öt év felett sem több 5 golyónál.
Ha javulást észlel, akkor hetente egyszer adható a szer még további 3-4 héten át.
Ha nem lát változást, akkor feltétlenül hagyja abba egy hét után a szer adását és forduljon homeopátiás orvoshoz.
Potencia: C30.
Magasabb potencia hatásosabb lehet, de ezzel házilag ne kísérletezzen. Kérje homeopátiás orvos tanácsát.


Lycopodium clavatum (Kapcsos korpafű)
Magabiztossággal palástolt önbizalomhiány.
Úgy érzi, hogy csak akkor kedvelik, ha jól teljesít, ha jó előmenetelű, ha mindenben jól megfelel. Nagyon okos, gyakorta azonban testileg gyengébb gyermek, aki mindenkor az eszét használja. Az esze pedig azt diktálja, hogy jobb, ha nem mutatja az érzelmeit. Igyekszik magabiztosnak látszani, parancsolóan, arrogánsan és fensőbbségesen viselkedik, mintha mindent jobban tudna másoknál. Azokkal, akiket rangsorban felette állónak tekint (pl. pedagógus, tekintélyes szülő, bandavezér stb.) tisztelettudó. Akiket viszont magánál gyengébbnek lát (pl. fiatalabb testvér, osztálytárs, gyenge, engedékeny szülő stb.) azokkal gőgős, lekezelő.
Otthon, a megszokott környezetben testvéreivel, esetenként a szülőkkel is basáskodik, az iskolában azonban nem szeret vitatkozni, konfliktuskerülő, nem konfrontálódik. Könnyen zavarba jön, emiatt bizalmatlan és nagyon óvatos. Fél az új dolgoktól, váratlan helyzetektől és a megmérettetésektől. Ezek – bármilyen jól felkészült, bármennyit tanult – egyfajta drukkot, ijedtséget váltanak ki belőle, és ilyenkor nem tudja, hogyan viselkedjen. Paradox tünetként komoly dolgokon nevet, és bárdolatlanul vihog, arcokat vág, a vállát vonogatja, vagy éppenséggel elérzékenyül, akár könnyezhet is, ha nyilvánosan megdicsérik. Vizsgadrukkja mögött is önbizalomhiány húzódik meg, hiszen jegyei, jó képessége és jó előmenetele nem indokolják idegeskedését.
Gyakran kíván enni, de néhány falattól eltelik. Gyakoriak nála az emésztési panaszok, a fejfájás, a hurutos betegségek.  Bár érzékeny a hidegre, nem bírja a túlfűtött, fülledt helyiségeket, a nagy nyári meleget. Állapota többnyire a délután második felében rosszabbodik.
Adagolási javaslat: 5-6 napig naponta egyszer annyi golyó ahány éves a gyermek, öt év felett sem több 5 golyónál.
Ha javulást észlel, akkor hetente egyszer adható a szer még további 3-4 héten át.
Ha nem lát változást, akkor feltétlenül hagyja abba egy hét után a szer adását és forduljon homeopátiás orvoshoz.
Potencia: C30.
Magasabb potencia hatásosabb lehet, de ezzel házilag ne kísérletezzen. Kérje homeopátiás orvos tanácsát!

Medorrhinum
Valamiféle belső feszültség érezhető benne, sokszor már születésétől. Hangulatai változékonyak, viselkedésében kettősség jelenik meg. Szereti a természetet, az állatokat, a növényeket, illedelmes, jó magaviseletű gyermek, aki egy szomorú történet hallatán elsírhatja magát. Aztán fordul benne valami és nyúzza, kínozza az egyébként hőn szeretett házi kedvencét, bántja a testvérét, gátlástalanul felbosszantja szüleit, tanárait.
Nagyobb gyerekek már tudnak beszélni erről a számukra is érthetetlen belső nyugtalanságról: mintha valami motor – amit képtelenek leállítani – dolgozna bennük, és hajtaná őket a helytelen irányba. Mintha emiatt lefeküdni sem lennének képesek. Ezek a gyerekek tipikus éjszakai baglyok.  Már egész kicsi korban későn alszanak el, még akkor is, ha korán fektetik le őket. Lehet, hogy ebben, részben a sötétségtől való erős félelmük is közrejátszik.
Intenzív szexuális érdeklődésük már igen korán megjelenik.
Leggyakoribb betegségei: hurutos tünetek, asztma, légző- és emésztőszervi allergiák, kiütések.
Adagolási javaslat: 5-6 napig naponta egyszer annyi golyó ahány éves a gyermek, öt év felett sem több 5 golyónál.
Ha javulást észlel, akkor hetente egyszer adható a szer még további 3-4 héten át.
Ha nem lát változást, akkor feltétlenül hagyja abba egy hét után a szer adását és forduljon homeopátiás orvoshoz.
Potencia: C30.
Magasabb potencia hatásosabb lehet, de ezzel házilag ne kísérletezzen. Kérje homeopátiás orvos tanácsát.

Saccharum officinale (Nádcukor)
Szeretethiány miatti nyugtalanság, agresszivitás.
Az édes íz és a szeretet valahogy mindig is kapcsolódtak egymáshoz.
A szeretethiány pótlása sok evéssel vagy édesség fogyasztásával, ismert jelenség.
A Saccharum gyerek úgy érzi, hogy nem kap elég figyelmet, elég szeretetet. Ez vagy valós helyzetből fakad, vagy az a téveszméje, hogy őt a szülei nem szeretik.
Szeretet utáni vágyakozásában szélsőséges hangulati és viselkedésmintákat mutat. Nagyon vágyik az ölelésre, érintésre, arra, hogy mindig az édesanyja ölében legyen, vele együtt aludjon. Ennek ellentéteként sokszor elutasít minden testi közeledést, visszautasít minden kapcsolatot. Viszont megérint minden útjába kerülő dolgot, folyvást szopja az ujját, vagy rágja a körmét. Bőbeszédű, gyakran hadar. Nyugtalan, mindig siet, izeg-mozog, nehezen koncentrál. Társaságban bohóckodik, így irányítva magára a figyelmet. Azonban viselkedhet antiszociálisan is: irigy, féltékeny, rosszindulatú, veszekedős, szemtelen, engedetlen, agresszív, kapcsolataiban kisajátító. Dühkitörései lehetnek. A szidás lepereghet róla. Mindezek ellentéteként határozatlan, döntésképtelen, bizonytalan, félénk, nagyon tart a kudarcoktól.
Gyakran panaszkodik köldöktáji hasfájásra. A fájdalomra vagy nagyon érzékeny, akár el is ájulhat tőle, vagy érzéketlen rá. Igen erősen kívánja az édességeket, felkutatja, ha megpróbálják eldugni, elzárni előle. Azonban minden tünete rosszabbodik, viselkedészavara fokozódik édesség fogyasztása után. Így, már ennek megvonása is sokat javíthat az állapotán.
Adagolási javaslat: 5-6 napig naponta egyszer annyi golyó ahány éves a gyermek, öt év felett sem több 5 golyónál.
Ha javulást észlel, akkor hetente egyszer adható a szer még további 3-4 héten át.
Ha nem lát változást, akkor feltétlenül hagyja abba egy hét után a szer adását és forduljon homeopátiás orvoshoz.
Potencia: C30.
Magasabb potencia hatásosabb lehet, de ezzel házilag ne kísérletezzen. Kérje homeopátiás orvos tanácsát.


Strammonium (Csattanó maszlag)

Félelem az erőszaktól, vagy félelmetes erőszak, vagy félelmében erőszakos.
Egy ijedt, sérülékeny, magát egyedül, elhagyatottnak érző gyermek, akinek dühe félelméből ered.
Nem kívánt terhességből született, vagy például kórházba került ő, vagy az anyja és emiattszeparálódtak. Más esetben az anya a várandósság alatt nagyon egyedül érezte magát, vagy nagyon megijesztette valami, esetleg később a gyerek ijedt meg nagyon valamitől, vagy egyéb, az életét fenyegető helyzetet élt át, meghalni látott valakit, a szeme láttára hajtottak végre valami erőszakos tettet (TV!!!), de az is lehet, hogy őt magát testileg fenyítik. Mindez Stramonium állapotot válthat ki. A gyermek érzése az, hogy egyedül van, veszélyben van, emiatt egy biztos pontot keres.
Fő tünetei agresszivitás, félelmek, konvulziók (epilepszia vagy epilepsziaszerű görcsös jelenségek). Viselkedésére indokolatlan dühkitörések lesznek jellemzők. Rugdos, harap, csapkod, agresszívvé válik, vad, destruktív lesz.
Számos félelem gyötri: sötéttől, gyakorta magától a fekete színtől is, egyedülléttől, víztől, hídon, zárt helyeken, alagútban, attól, hogy megsérül.
Mindig van valamilyen szintű alvászavara. Rémálmaiból (a pavor nocturnus legfőbb homeopátiás szere) keservesen sírva ébred, nincs magánál, kapaszkodik az anyjába, reggelre nem emlékszik semmire. Álmában rugdos, dobálja magát, a fogát csikorgatja. Enurézis nokturna (ágybavizelés) gyakori nála. Többnyire nem hajlandó egyedül elaludni, tipikus, hogy a szülővel egy ágyban alszik, hogy kell egy kis fénynek lennie a szobában egész éjszaka. Álmában is fogja a szülőt, éreznie kell, hogy van valaki mellette. Nappal sem marad el egyedül.
Fizikailag gyakran mindezt görcsös jelenségek kísérik: dadogástól (sokáig erőlködik, amíg ki tud mondani egy szót), kancsalságon át (szemizmok görcse) az epilepsziás rohamig. Különös tünete, hogy a testileg általában fájdalmas dolgok nála fájdalmatlanok lehetnek. Láz esetén kontinua (folyamatosan fennálló) lázmenet jellemző, esetenként zavart tudatállapottal, félrebeszéléssel. Alvászavarok, görcsös jelenségek, hurutos betegségek, ágybavizelés gyakoriak nála.
Adagolási javaslat: 5-6 napig naponta egyszer annyi golyó ahány éves a gyermek, öt év felett sem több 5 golyónál.
Ha javulást észlel, akkor hetente egyszer adható a szer még további 3-4 héten át.
Ha nem lát változást, akkor feltétlenül hagyja abba egy hét után a szer adását és forduljon homeopátiás orvoshoz.
Potencia: C30.
Magasabb potencia hatásosabb lehet, de ezzel házilag ne kísérletezzen. Kérje homeopátiás orvos tanácsát.

Tarentula hispanica (Spanyol tarantula pók)

Figyelemfelkeltés, viszonzatlan érzelmek miatt.
Büntetés, szidás, szeretethiány miatt fel akarja kelteni mások érdeklődését, magára akarja irányítani mások figyelmét.
Viselkedése a környezete számára szinte elviselhetetlen. Állandó, céltalan, értelmetlennek tűnő mozgásban van, ide-oda rohangál, egy pillanatra sem áll meg. Mintha arra kényszerítené valami, hogy mozogjon. Az élénk színek és a zene mindezt felerősítik. Pont úgy viselkedik, mint azok, akiket ez a pók csíp meg: táncolnak, énekelnek, álmatlanok, majd aluszékonyak lesznek. Nyugtalanok, remegnek, izzadnak, félnek, szoronganak. A páciens tulajdonságai is tükrözik a pók jellemzőit. Ravasz, erőszakos, ám intelligens, felfokozott szexualitású. Míg például a Hyosciamus „csak” mutogatja magát, ő már igen fiatalon szemérmetlenül felkínálkozik.
Fizikailag gyakori gennyes fertőzések, mély tályogok, furunkulusok kialakulása jellemző.
Adagolási javaslat: 5-6 napig naponta egyszer annyi golyó ahány éves a gyermek, öt év felett sem több 5 golyónál.
Ha javulást észlel, akkor hetente egyszer adható a szer még további 3-4 héten át.
Ha nem lát változást, akkor feltétlenül hagyja abba egy hét után a szer adását és forduljon homeopátiás orvoshoz.
Potencia: C30.
Magasabb potencia hatásosabb lehet, de ezzel házilag ne kísérletezzen. Kérje homeopátiás orvos tanácsát.


Tuberculin

Kielégíthetetlenségből eredő nyugtalanság.
A Tuberculinum gyermek sietős, ingerlékeny, önző, agresszív. Felületes, nehezen koncentrál, főként az írásban vét sok hibát. Soha nem elégedett semmivel, és senkivel, önmagával sem. Ebből fakad nyugtalansága: állandóan mozog, még éjjel álmában is forog, rugdalózik, fogát csikorgatja. Nappal képtelen nyugton maradni, nem bír egyhelyben állni. Fut, pörög, hangoskodik, verekszik, lármázik. Sok játékkal szeret játszani, de egyik sem köti le tartósan a figyelmét. Egyik tárgytól a másikig rohangál, semmiben sem kitartó, nem képes tartósan egy dologgal foglalkozni. Mintha azt gondolná, hogy a másik játék, a következő elfoglaltság jobb, érdekesebb, kielégítőbb lesz, mint a jelenlegi. Gyakran ingerlékeny, rosszkedvű, destruktív. Ilyenkor eldobálja a tárgyakat, fejét a földhöz vagy a falhoz csapkodja. Gyakori düh- és hisztirohamaival a család réme. Önző, követelőző. Kritizálja a szülőket, a tanárait, folyamatosan ellenkezik, pont az ellentétét teszi annak, amit kérnek tőle. Ha ellentmondanak neki, sírva fakad, ám ha ilyenkor vigasztalni próbálják, üt, rúg, harap. Örömét leli abban, hogy a mások számára kedves tárgyakat tönkretegye. Gyakran erőszakos az állatokkal, kínozza őket.
Változékonyság jellemzi. Ez hangulatában, viselkedésében, betegsége tüneteiben is megnyilvánul. Egyik percben kedves, a másikban goromba, destruktív. Mindenben szereti a változatosságot, szeret utazni, élvezi a sebességet.
Ezeknél a gyermekeknél gyakori a tehéntej-allergia. Így, ha a gyermek étrendjéből kiiktatjuk a tehéntejet, melyet általában nagyon kíván, már ez gyakran kedvezően befolyásolja minden tünetét, beleértve a viselkedésével kapcsolatos problémákat is.
Jellemzőek ezekre a gyerekekre a perinatális (születés körüli) fertőzések: akár rögtön a születés után, vagy már az első élethónapokban jelentkező tüdőgyulladás képében, vagy hosszan tartó, gyakran ismétlődő, sűrű gennyes váladékozással járó alsó- és felső légúti hurutok formájában. A Tuberculinum típusú gyermekeknél a nátha rögtön a tüdőre húzódik, vagy minden előzetes panasz nélkül azonnal hörghurut, tüdőgyulladás alakul ki náluk. Betegségeiket gyakran kíséri éjszakai izzadás, elhúzódó hőemelkedés.
Adagolási javaslat: 5-6 napig naponta egyszer annyi golyó ahány éves a gyermek, öt év felett sem több 5 golyónál.
Ha javulást észlel, akkor hetente egyszer adható a szer még további 3-4 héten át.
Ha nem lát változást, akkor feltétlenül hagyja abba egy hét után a szer adását és forduljon homeopátiás orvoshoz.
Potencia: C30.
Magasabb potencia hatásosabb lehet, de ezzel házilag ne kísérletezzen. Kérje homeopátiás orvos tanácsát.Veratrum album (Fehér zászpa)

Gyengeség és izgatottság.
A gyengeség és az izgatottság, a kimerültség és az idegesség pólusai közötti kisülni, levezetődni nem tudó állandó feszültség van e gyermek viselkedésének hátterében. Képtelen a lábait nyugodtan tartani, állandóan mozgatja azokat, ülés közben is egymáshoz dörzsöli őket, vagy a szék lábát rugdalja megállás nélkül. A Zincum a nyugtalan lábak legfontosabb szere.
Teljesen kimerülten, holtfáradtan kerül ágyba, mégsem tud megnyugodni. Álmában is remegnek egyes izomcsoportjai. Néha a lábán olyan erős rángás fut végig, hogy a gyerek ettől felébred. Álmában beszél és kiabál, álmai félelmetesek. Így érthető, hogy alvása nem pihentető és reggel fáradtan ébred. Emiatt aztán bár testileg jelen van, a feltett kérdésekre és felszólításokra bágyadtan reagál, időbe telik, amíg magát a kérdést egyáltalán felfogja. Magában vagy fennhangon meg kell ismételnie azt, hogy az egyáltalán eljusson a tudatáig, mielőtt megpróbál válaszolni. Lassú felfogás, ötletszegénység, gondolat nélküliség jellemzik, majd hirtelen vidám és feldobott lesz, hogy aztán gyorsan visszasüllyedjen a levertség, nyomottság állapotába.
A fenti képet túl nagy elvárások, szellemi megerőltetés, „túltanulás”, vagy helytelen kezelés következtében a kiütések és/vagy a váladékozások elnyomása válthatják ki. Ha a szervezetet megakadályozzuk abban, hogy a kiválasztandó salakanyagok bőrön keresztül (pl. kiütés), vagy váladékozások formájában (orrfolyás, izzadás, hasmenés stb.) távozzanak, illetve a szervezet eleve gyenge ahhoz, hogy ezt a megoldást végigvigye, akkor a Zincum esetében ez az idegrendszert fogja terhelni, és ennek következménye lesz a már fentebb leírt folyamat.
Adagolási javaslat: 5-6 napig naponta egyszer annyi golyó ahány éves a gyermek, öt év felett sem több 5 golyónál.
Ha javulást észlel, akkor hetente egyszer adható a szer még további 3-4 héten át.
Ha nem lát változást, akkor feltétlenül hagyja abba egy hét után a szer adását és forduljon homeopátiás orvoshoz.
Potencia: C30.
Magasabb potencia hatásosabb lehet, de ezzel házilag ne kísérletezzen. Kérje homeopátiás orvos tanácsát.Zincum metallicum (Cink)

Gyengeség és izgatottság.
A gyengeség és az izgatottság, a kimerültség és az idegesség pólusai közötti kisülni, levezetődni nem tudó állandó feszültség van e gyermek viselkedésének hátterében. Képtelen a lábait nyugodtan tartani, állandóan mozgatja azokat, ülés közben is egymáshoz dörzsöli őket, vagy a szék lábát rugdalja megállás nélkül. A Zincum a nyugtalan lábak legfontosabb szere.
Teljesen kimerülten, holtfáradtan kerül ágyba, mégsem tud megnyugodni. Álmában is remegnek egyes izomcsoportjai. Néha a lábán olyan erős rángás fut végig, hogy a gyerek ettől felébred. Álmában beszél és kiabál, álmai félelmetesek. Így érthető, hogy alvása nem pihentető és reggel fáradtan ébred. Emiatt aztán bár testileg jelen van, a feltett kérdésekre és felszólításokra bágyadtan reagál, időbe telik, amíg magát a kérdést egyáltalán felfogja. Magában vagy fennhangon meg kell ismételnie azt, hogy az egyáltalán eljusson a tudatáig, mielőtt megpróbál válaszolni. Lassú felfogás, ötletszegénység, gondolat nélküliség jellemzik, majd hirtelen vidám és feldobott lesz, hogy aztán gyorsan visszasüllyedjen a levertség, nyomottság állapotába.
A fenti képet túl nagy elvárások, szellemi megerőltetés, „túltanulás”, vagy helytelen kezelés következtében a kiütések és/vagy a váladékozások elnyomása válthatják ki. Ha a szervezetet megakadályozzuk abban, hogy a kiválasztandó salakanyagok bőrön keresztül (pl. kiütés), vagy váladékozások formájában (orrfolyás, izzadás, hasmenés stb.) távozzanak, illetve a szervezet eleve gyenge ahhoz, hogy ezt a megoldást végigvigye, akkor a Zincum esetében ez az idegrendszert fogja terhelni, és ennek következménye lesz a már fentebb leírt folyamat.
Adagolási javaslat: 5-6 napig naponta egyszer annyi golyó ahány éves a gyermek, öt év felett sem több 5 golyónál.
Ha javulást észlel, akkor hetente egyszer adható a szer még további 3-4 héten át.
Ha nem lát változást, akkor feltétlenül hagyja abba egy hét után a szer adását és forduljon homeopátiás orvoshoz.
Potencia: C30.

Ha a leírt szerben gyermekére ismer, tegyen próbát, de ne feledje, hogy a személyre szabott, a testi-lelki habitusnak megfelelő szert homeopátiával gyógyító orvos segítségével könnyebb kiválasztani.


  HOMEOPÁTIÁS TANÁCSADÓ: dr. Matejcsik Csaba
telefonszám: 06-30-267-7951   e-mail cím: matejcsik.csaba1966@gmail.com


HÍRLEVÉLGlutén gyógyszerekben    homeopátia allergia    DEPRESSZIÓ, alvászavar    schüssler alkalmazás képekkel    Terhességi vitaminok    GYÓGYNÖVÉNYEK betegségekre    Koleszterin    Beszerzése hosszadalmas    Candida diéta    ÉTREND KIEGÉSZÍTŐK    ékszer táblázat    Deva folytatás    Schüssler tünet    vitamin igény folyt    Zöldkagyló hatása    Glukózamin szulfát    MSM    KURKUMIN    Kondroitin szulfát    Édesítőszerek fajtái    Természetes antibiotikumok    szemcseppek    Ellenőrzés    Vásárlási tájékoztató    Szelén hatásai    BACH virágesszenciák    Szállítási költségek    TOJÁS, TEJ, PORATKA,MACSKA ALLERGIA    Biztonsági adatlapok    Szénanáthát kimutató teszt    Immunrendszer    Tejelválasztás    Kék Lukács termékek    Féreghajtó, féregirtó    körömvirág hatása    Termékenység    Sugárkezelés    Önvizsgálati teszt folyt    Promóciós kód    Virágesszecia folyt.    vizelet vizsgálat    Aminosavak    Ínhüvely gyulladás    Mi okoz hányingert?    allergia kezelése    Vitamin 6 hóig    Vitamin 7-12 hóig    Vitamin 1-3 éveseknek    Vitamin 4-6 éveseknek    Vitamin 7-10 éveseknek    Vitamin 11-14 éves    Vitamin 15-18 éves    Vitamin 19-50 évesek    arcüreg gyulladás    Vitamin 50 éveseknek    Vitamin terheseknek    Vitamin szoptatóknak    Vitamin fizikai munka    Vitamin stressz alatt    Vitamin dohányzóknak    Vitamin alkoholisták    Vitamin klimax alatt    Emésztés összefoglaló    Fogamzás elősegítése    Köszvény kezelése    Ajakápolás    FOGYÁSI TRÜKKÖK    Deva általános    Horoszkóp-ásványok    Mi okoz hasmenést?    Prolaktin    összetett deva spray    Ágymelegítők    bárányhimlő    Korai magömlés    GINKGO BILOBA    Bioco termékek    Hasizomerősítők    Pharmaforte termékek    Ásványi anyagok hiánya- túladagolás    Idegkárosodás ( NEUROPÁTIA )    BISNODE    SCHÜSSLER terhességben    Energy termékek    hüvelyi pH    Ránctalanítók    Arclemosó, tonik, maszk    Szemránckrémek    Bőrfeszesítő, tömörség    Növényi kivonatokkal    Arany, gyémánt, ezüst    rozacea, vitiligo, májfolt, pigment    Állati eredetű    Hidratálók    Jód pótlása    Vesekövesség    allergia egyéb szerei    Asztma kezelése    Szappanok    Körömápolás    Intim mosakodás    Visszér kezelése    Aranyér    Porcerősítők komponens    Vitamin 50 éven felül    Vitaminok férfiaknak    vitaminok cukorbetegeknek    Vitaminok felnőtteknek    Ásványi (Ca, Mg, Se, Zn)    Vas tartalmú készítmények    PATTANÁSOS BŐR    Étvágycsökkentők    Bélflóra helyreállítása    Gyomorégés    puffadás kezelése    Emésztési problémák    Hányinger csillapítása    Tejcukorérzékenység    Bőrgomba    Körömgomba    Hüvelygombásodás    Herpesz    Műfogsor ápolása    Fogínysorvadás    Fényvédelem    Torokfertőtlenítés    Diabetikus édesség    Édesítőszerek    gyógymód csípésekre ( dazázs, méh)    hüvely szárazság    klimax teszt    Lisztérzékenység    candida kimutatása    ovuláció időpontja    székletvér    drog tesztek    ételintolerancia    prosztata teszt    Húgyúti fertőzés    Fertőzőbetegségek    Ekcémás bőr    fogzás    hasfájós csecsemő kezelése    Orrjárat tisztítás    popsiápolás    fejbőrápolás, koszmo    Q10 vitaminok    Homoktövis    grapefruitmag    Sebellátás, sebkezelés lehetőségei    Tabletták hajhullásra    Fülzsír kezelése    Hialuron tartalmú    Lúgosító teák    általános erősítő    HALOLAJ    Lenmagolaj    Omega-3 gyerekeknek    fokhagyma medvehagyma    IDŐSKORI LÁTÁSROMLÁS    Műkönnyek szemszárazságra    Méregtelenítő tapaszok    Béltisztító termékek    Méregtelenítés    Béta glükán tartalmú    Paradicsom kivonat    Fűrészpálma kivonat    Progeszteron    Holt-tengeri termékek    Ásvány ékszerek 1.    Ásvány ékszerek 2 folyt.    Dr. Organic termékek    Aloe vera termékek    Narancsbőr    Psoratinex pikkelysömörre    Hair nice termékek    E recept    facebook kedvelés    ásványok tisztítása, energetizálás    Vizeletcsepegés    Böngésző folytatasa    Cigaretta terhesség alatt    Alocado termékek    Őszülés elleni    Növényi szterinek    Schüssler kereső    Hány nap múlva    Bélférgesség    Fizetési módok    személyes átvétel    megjegyzés a rendelés    Egyedi ékszerek ásványból    Viviscal hajnövesztő    gyömbér    AJÁNDÉKOKNAK VALÓ    Száraz bőr    ÍZÜLETI KRÉMEK    Homeopátia szülés    Sebgyógyulást elősegítő    Macskagyökér kivonatok    Citromfű    Melatonin    Teakészítmények    Komló    Összetett készítmények    Orbáncfű    Egyéb készítmények    Rostok    Kolosztrum    A vitamin    B vitamin csoport    C vitamin    D vitamin    E vitamin    K vitamin    ŐSZÜLÉS    Olvasnivaló    Ráncosodás    Szájápolás-homeopátia    karkötők    Meridiánok    böngésző    Változás 2013.április 1-től    Ásvány számozása 2    Acidózis, alkalózis    Terhesség, szoptatás    Betegségek lelki okai    Porcerősítés gyermekkorban    Armonia termékcsalád    Preventa víz használata    Videók    Naturalswiss termékek    Akció    Vevőszolgálat    Vitamin ajánló    Antioxidánsok    Progeszteron női    Expediáláshoz    expediáláshoz Hasmenés    Schüssler krémek    Online Patika    Köröm elváltozások    online fizetés később    Zodiákus    méhen belüli fogamzásgátló eszközök    IBS irritabilis colon szindroma    Gombafertőzés ( bőr, köröm, hüvely)    Schüssler táblázat    Akvamarin    Amazonit    Ametiszt    Vércsoport diéta    Aventurin    Hematit hatása    Gránát hatásai    Hegyikristály hatásai    Jáspis hatásai    Holdkő hatásai    Howlit hatásai    Jáde hatásai    Kalcedon hatása    Karneol hatása    Malachit hatása    Napkő hatása    Rózsakvarc hatása    Rodonit hatása    adatkezelés folytatása    dr. Matejcsik Csaba homeopata    Orrcsepp/orrspray adagolása    Inkontinencia nadrágpelenkák betét    Mol pont lista 2    Figyelmeztetések, gyógyszerkölcsönh    Bankkártya elfogadás    OPÁLÜVEG    Hisztamin intolarencia    A Lyme kór kezelése tünetei    Kálium hatása    Króm szabályozza a vércukor azintet    Teafa olaj hatásai és termékek    Gyógynövények hatásai II.    Gógynövények hatásai III.    Betegségek és kezelési lehetőségei    Nátha( orrhurut) rhinitis acuta    kakaóvaj    Aminosavak hatása    Argánolaj, jojobaolaj, szőlőmagolaj    Tesztek allergiában, gyorsan segít    mi okoz viszketést?    Gyorstesztek otthoni vizsgálathoz    Vesekárosodásra utaló tünetek    Barátcserje hatása    Kullancs okozta betegségek    Mitől puffadok?    Dr. Herz termékek    Epekövesség    gyógyító ásványok    Természetes gyógymódok:légút    Vakcinák    vakcinák 2.    vakcinák 3.    Gyomorrontás    A Folsav szerepe    Policisztás ovárium    Ebédválasztó    Vérszegénység/anaemia    Betegségek (gyakoribb)    Tünetek/panaszok    Hogyan hatnak?    Diéták betedségekben    kólika, hasfájás homeopátiás    Viselkedési zavarok homeopátiával    Magas vércukorszint, hyperglikémia    Hasnyálmirigy és feladata    Konfliktus kezelés    Pajzsmirigy túlműködés    Mellékpajzsmirigy működés    Kölcsönhatások együttszedéskor    NYOMKÖVETÉS belföld -külföld    Spirál intrauterin fogamzásgátló    Futárszolgálattal kapcsolatos infó    További kedvezménye    Arcanum patika elérhetősége    Elállás    Csomagátvétel átvételi pontokon    Hemoglobin A 1c    Magas koleszterinszint okai    Rövid jellemzés    Deva virágesszenciák    Mannóz, d-mannóz    Ételmérgezés, ételfertőzés    Zsibbadás    közérdekű információk    Csípés kezelése homeopátiával    GDPR általános    Napi szükségletek    Napi szükséglet vitaminok    Diosmin tartalmú készítmények    EKADASI    Moksadá ekadasi    Utpanná Ekadasi

SSL biztonságos vásárlás     Simple bankkártyás fizetés     Webáruház bérlés