arcanum webáruház, webshop

Egyéb kategória

Termék kategória

Gyártó

Ismertebb márkák

Az ismertebb termékek, melyeket nálunk is megtalálhat.

Alocado, air wolf, armonia, aromax, babé, bálint, boextra, béres, bioco, bioheal, bionit, bionit, biomed, biotech, boiron, cerumen, deva, dr. chen, dr. herz, dr. czeizel, dr. organic, dr. aliment,  dr. theiss, energy, estrea, eveline, frezyderm, gere, gyógyfű, hélia, herbária, herbiotikum, holistic pharma, innopharm, interherb, jamieson, jinjang, jutavit, kék lukács, masteraid, mecsek, medicura, naturtanya, naturland, ocso, pharmadoct, pharmaforte, pharmavit, sanct bernhard, sandoz, scholl, schüssler, silanus, solio, supherb, swanson, vita crystal, vitaday, vitamin station, vitamintár, vitanorma, vitapaletta, walmark, varga, jamuna, arkocaps, bioeel, celsus, bach, dr kelen, hillvital, netamin, panarom, virde, vitaking

Akciós termékek

Fekete nadálytő krém Biomed 60g
Fekete nadálytő krém Biomed 60g

762 Ft
AKCIÓ! - 14%
655 Ft

További akciós termékek

Kölcsönhatások

allergia kezelése
Allergia kezelésének lehetőségei
Az allergia az immunrendszer túlzottan heves reakcióját jelenti, melynek során a test ellenanyagokat termel a saját sejtjei ellen.


Hogyan működik az Allergia teszt?
Az allergiás betegek, akik túlérzékenyek bizonyos élelmiszerekre, pollenre, állati szőrre, vagy tollra, az átlagnál nagyobb mennyiségű antitest (IgE: immunglobulin E) termelésével reagálnak.
Az Allergia teszt a vérben található IgE szintjét méri, ezáltal alkalmas az allergiás túlérzékenység kimutatására.
 
Melyek az Allergia gyorsteszt előnyei?
 • egyszerű, gyors használat,
 • azonnali eredmény, egy csepp vérből,
 • otthon, kényelmesen, bárki által elvégezhető a teszt,
 • megbízható, 97 %-os pontosság,
 • eredmény 10 perc alatt,
 • egészségpénztárban elszámolható termék!

Normális körülmények között egy jól működő immunrendszer esetében az immunsejtek tökéletesen meg tudják különböztetni a testidegen anyagokat a test saját sejtjeitől, és csak ekkor lendülnek támadásba ha  veszélyesnek ítélik meg azt. 
De valami megváltozik az adott személyben, ami az immunrendszer hibás működését eredményezi. Az allergia tehát az immunrendszer „tévedésének” eredménye, túlzott válasza egy amúgy ártalmatlan anyagra. A szezonális allergiát sokszor szénanáthának is szokták nevezni.
Az allergiáról
Tabletták
Allergiát megelőző termékek
Egyéb termékek allergiában
Homeopátia allergiában

Az asztmában használható eszközök
Az asztmáról
Az ételallergiárólAz allergia tünetei az alábbi helyeken jelennek meg leggyakrabban,
és a tünetei attól függnek, hogy mi okozza azt.
 • légutak
  orr: orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés ( SZÉNANÁTHA)
  alsó légutak: köhögés, nehézlégzés, váladék termelődés a légutakban ( ASZTMA)

 • szem : könnyezés, szemviszketés, szem vörösség (KÖTŐHÁRTYAGYULLADÁS)

 • bőr: viszketés, csalánkiütés, ekcéma
 • gyomor/bélrendszer: hasmenés

Az Immunrendszer működése
Azokat az anyagokat melyekre az immunrendszer szuperérzékenyen reagál, allergéneknek nevezzük. Ezek szinte mindegyike fehérje természetű anyag, vagy azzá válik ahogy a testbe vagy testfelszínre kerülve hozzákapcsolódik valamilyen testfehérjéhez. 
Első találkozáskor
IgE típusú ellenanyag fog termelődni, melynek az a különlegessége hogy a hízósejtekhez kötődve kering tovább, és egészen addig nem történik lényegében semmi, amíg nem találkozunk újból ezzel az anyaggal. A hízósejt hólyagocskáiban hisztamin szintetizálódik. Az igazi meglepetés akkor történik, amikor a test újból találkozik ezzel az allergénnel. Az ellenanyagok már ott vannak "legyártva" a hízósejtekhez kapcsolódva, így  nem kell időt húzni az ellenanyag készítésével.
gyermekkori_allergiak

Az allergén (antigén) és a  IgE (antitest) egymáshoz kapcsolódásakor a hízósejtek hólyagocskáinak fala megreped, és azok  beltartalma, a hisztamin kiszabadul, és testszerte a hisztamin receptorokhoz kapcsolódik.A hisztamin kötődése a  hisztamin receptorhoz hozza létre az allergiában tapasztalható tüneteket, melyek sokszor félelmetesek.

A hisztamin általános  hatásai a következők

Hörgőszűkület, gyomorsav termelődés, viszketés, értágulat, érfalpermeábilitás következményeként duzzanatok. Valamennyi reakcióban (szénanátha, gégeödéma, csalánkiütés, asztma, anafilaxiás sokk) ezek a változások hozzák létre a tüneteket.Az allergiás betegség kialakulásának folyamata nem ismert pontosan. Néhány tényezőről azonban bebizonyították, hogy szerepet játszhat az allergia kialakulásában:
 • genetikai hajlam

 • dohányzás a családban (legsúlyosabb eset, ha a kisbaba ilyen környezetben él)

 • háziállatok tartása a lakásban
 • a környezet bizonyos jellemzői (levegőszennyeződés, párás, zárt helyiségek) stb.

 
Az allergiák típusai:
 • időszakos (szezonális)
 • állandó
 • Helyi
Az allergiák kezelésének lehetőségei:
Allergéntől való távoltartás 

Természetesen az lenne a legjobb, ha az allergiát kiváltó dologtól távol lehetne maradni.
Sokszor nehéz meghatározni mi az allergén, de ha sikerül kimutatni, megpróbálható elkerülni.
Táplálkozási allergiákban  például glutén érzékenységben kerülni kell a glutén tartalmú ételeket, úgy mint búza, rozs, árpa.A külső allergének elkerülése szintén fáradságos munka. 
Az Allergicum med az orrnyálkahártyáján képez védőbevonatot.


A házi poratka, állati szőrök, szintén nagy erőfeszítések árán küszöbölhetőek ki.
Aerosolokkal végzhető atkairtás.
allergoff_aerosol

Kontakt allergia (más néven kontakt ekcéma)

Azok a dolgok amelyek az allergiás reakciót érintkezés által okozzák
(úgymint gyűrű, fülbevaló, egyéb testfelületen érintkező anyagok), szintén elkerülhetőek. Amit orron keresztül belélegzünk (ezek a pollenek), távoltarthatóak bizonyos védőkenőcsökkel, filterekkel amit az orrba tehetünk, és útját állják a bejutásnak.

A gyógyszeres kezelésben kétféle hatásmechanizmus szerint hatnak a vegyületek. Vagy a hisztamint tároló sejteket védik a széteséstől (azaz a hisztamin nem is kerül a keringésbe ezáltal), vagy a hisztamin vegyület kötődését gátolják meg testszerte (antihisztaminok). Enyhíti a szezonális allergiás rinitisz (szénanátha) tüneteit, így a tüsszögést, az orrviszketést, az orrváladékozást és az orrdugulást, továbbá a szem viszketését, könnyezését és égő érzését. Az allergia tüneteinek enyhítésében tabletták, orrcseppek, szemcseppek állnak rendelkezésre.Hízósejt stabilizáló gyógyszerek
Gátolják a hízósejtek szétesését, így a hisztamin nem szabadul fel.
 

Antihisztaminok
H1 receptor antagonista gyógyszereknek hívják őket. Nagy részük már recept nélkül kapható.
A hisztamin kapcsolódást gátolja meg, mert a receptorra telepedve a hisztamin nem fér hozzá. Az allergia számos tünetét mérsékli. Tartós adásuk sem ellenjavallt.

Cetirizin tartalmúak cetirizin

Loratadin tartamúak
 

               
            loratadin

Fexafenadin tartalmúak

          fexofenadine

Homeopátiás lehetőségek: LUFFEL TABLETTA, ORRSPRAY

A helyi hatásúak, pl. orrcseppek jól használhatók allergia okozta orrfolyás, orrduzzanat esetén. A szemcseppek a szemviszketést, szemkönnyezést mérséklik.


Pár sor egy nyílt levélből, melynek tartalmával mi is egyet értünk.

Hazánkban a kalciumot, főként annak ampullás változatát sokan javasolják, használják darázs/méhcsípés, allergia, viszketés, bőrkiütés, nátha, köhögés, torokgyulladás esetén is. Azonban ilyen esetekben a kalcium használata teljesen felesleges, fejlett egészségüggyel rendelkező országokban, orvosi irányelvekben szóba sem kerül alkalmazása ilyen esetekben – a kalcium széleskörű használata hazánkban egy téves szokás. Mivel az említett betegségek legtöbbször spontán enyhülnek, az allergiás reakciók sokszor hullámzó lefolyásúak, így a javulást sokan tulajdoníthatják tévesen a bevett kalciumnak. A kalcium szedése például kalciumhiányos állapotokban, csontritkulás esetén indokolt."
Asztma
Az asztmának van allergiás eredetű formája is.
A tüdő bronchusainak görcsét, vagyis a hörgőszűkületet szintén a hisztamin kapcsolódása okozza.  Ez nehézlégzéssel jár. Általában hosszan tartó gyógyszeres terápiában részesülnek, melyek nagy része inhalációs formában áll rendelkezésre. Akik nem tudják megtanulni a belégző sprayk használatát, különböző toldalékokat használhatnak.

Schüssler só, és homeopátiás szerek allergiában

emailben rendelhető!

APIS MELLIFICA 15 CH

Napi 1-2x5 golyó
Az orrnyálkahártya duzzadása miatt lép fel az orrdugulás. A szemek, szemhéjak is duzzadtak, ödémásak lehetnek.

Coryzalia szublingvális bevont tabletta 40x

 Coryzalia szublingvális bevont tabletta 40x

Napi 3-6x1 tabletta.
Komplex készítmény. A tüsszögés, bő, vizes jellegű orrfolyás, szemviszketés tüneteinek csökkentésére alkalmas. Javítja a náthával járó rossz közérzetet.

 

 

Az allergia és aszma kezelésében egyéb termékek is szóba jöhetnek.
SÓ INHALÁLÁSA

Kedvelt eszköz a praktikussága miatt, igen kicsi és kezelhető, bármikor használhatjuk, ha magunknál tartjuk.(kisebb gyerekeknél is jól bevált). A sóinhalátor a sóbarlangok gyógyító erejét foglalja magába. A készülékek használata során csökken a légúti allergia okozta irritáció, kezeli az asztma okozta tüneteket, tisztítja a légutakat.
 A sóbarlang terápia azért sikeres, mert a barlang levegőjében lebegő parányi sókristály-oldat cseppeket belélegezve kitisztul, megnyugszik, regenerálódik légzőrendszer. A sóbarlangokban található vegyületek légzőrendszerünkbe jutva fejtik ki hatásukat.HÍRLEVÉLGlutén gyógyszerekben    homeopátia allergia    DEPRESSZIÓ, alvászavar    schüssler alkalmazás képekkel    Terhességi vitaminok    GYÓGYNÖVÉNYEK betegségekre    Koleszterin    Beszerzése hosszadalmas    Candida diéta    ÉTREND KIEGÉSZÍTŐK    ékszer táblázat    Deva folytatás    Schüssler tünet    vitamin igény folyt    Zöldkagyló hatása    Glukózamin szulfát    MSM    KURKUMIN    Kondroitin szulfát    Édesítőszerek fajtái    Természetes antibiotikumok    szemcseppek    Ellenőrzés    Vásárlási tájékoztató    Szelén hatásai    BACH virágesszenciák    Szállítási költségek    TOJÁS, TEJ, PORATKA,MACSKA ALLERGIA    Biztonsági adatlapok    Jogi nyilatkozat    Szénanáthát kimutató teszt    Immunrendszer    Tejelválasztás    Kék Lukács termékek    Féreghajtó, féregirtó    körömvirág hatása    Termékenység    Sugárkezelés    Önvizsgálati teszt folyt    Promóciós kód    Virágesszecia folyt.    vizelet vizsgálat    Aminosavak    Ínhüvely gyulladás    Mi okoz hányingert?    allergia kezelése    Vitamin 6 hóig    Vitamin 7-12 hóig    Vitamin 1-3 éveseknek    Vitamin 4-6 éveseknek    Vitamin 7-10 éveseknek    Vitamin 11-14 éves    Vitamin 15-18 éves    Vitamin 19-50 évesek    arcüreg gyulladás    Vitamin 50 éveseknek    Vitamin terheseknek    Vitamin szoptatóknak    Vitamin fizikai munka    Vitamin stressz alatt    Vitamin dohányzóknak    Vitamin alkoholisták    Vitamin klimax alatt    Emésztés összefoglaló    Fogamzás elősegítése    Köszvény kezelése    Ajakápolás    FOGYÁSI TRÜKKÖK    Deva általános    Horoszkóp-ásványok    Mi okoz hasmenést?    Prolaktin    összetett deva spray    Ágymelegítők    bárányhimlő    Korai magömlés    GINKGO BILOBA    Bioco termékek    Hasizomerősítők    Pharmaforte termékek    Ásványi anyagok hiánya- túladagolás    Idegkárosodás ( NEUROPÁTIA )    BISNODE    SCHÜSSLER terhességben    Energy termékek    hüvelyi pH    Ránctalanítók    Arclemosó, tonik, maszk    Szemránckrémek    Bőrfeszesítő, tömörség    Növényi kivonatokkal    Arany, gyémánt, ezüst    rozacea, vitiligo, májfolt, pigment    Állati eredetű    Hidratálók    Jód pótlása    Vesekövesség    allergia egyéb szerei    Asztma kezelése    Szappanok    Körömápolás    Intim mosakodás    Visszér kezelése    Aranyér    Porcerősítők komponens    Vitamin 50 éven felül    Vitaminok férfiaknak    vitaminok cukorbetegeknek    Vitaminok felnőtteknek    Ásványi (Ca, Mg, Se, Zn)    Vas tartalmú készítmények    PATTANÁSOS BŐR    Étvágycsökkentők    Bélflóra helyreállítása    Gyomorégés    puffadás kezelése    Emésztési problémák    Hányinger csillapítása    Tejcukorérzékenység    Bőrgomba    Körömgomba    Hüvelygombásodás    Herpesz    Műfogsor ápolása    Fogínysorvadás    Fényvédelem    Torokfertőtlenítés    Diabetikus édesség    Édesítőszerek    gyógymód csípésekre ( dazázs, méh)    hüvely szárazság    klimax teszt    Lisztérzékenység    candida kimutatása    ovuláció időpontja    székletvér    drog tesztek    ételintolerancia    prosztata teszt    Húgyúti fertőzés    Fertőzőbetegségek    Ekcémás bőr    fogzás    hasfájós csecsemő kezelése    Orrjárat tisztítás    popsiápolás    fejbőrápolás, koszmo    Q10 vitaminok    Homoktövis    grapefruitmag    Sebellátás, sebkezelés lehetőségei    Tabletták hajhullásra    Fülzsír kezelése    Hialuron tartalmú    Lúgosító teák    általános erősítő    HALOLAJ    Lenmagolaj    Omega-3 gyerekeknek    fokhagyma medvehagyma    IDŐSKORI LÁTÁSROMLÁS    Műkönnyek szemszárazságra    Méregtelenítő tapaszok    Béltisztító termékek    Méregtelenítés    Béta glükán tartalmú    Paradicsom kivonat    Fűrészpálma kivonat    Progeszteron    Holt-tengeri termékek    Ásvány ékszerek 1.    Ásvány ékszerek 2 folyt.    Dr. Organic termékek    Aloe vera termékek    Narancsbőr    Psoratinex pikkelysömörre    Hair nice termékek    E recept    facebook kedvelés    ásványok tisztítása, energetizálás    Vizeletcsepegés    Böngésző folytatasa    Cigaretta terhesség alatt    Alocado termékek    Őszülés elleni    Növényi szterinek    Schüssler kereső    Hány nap múlva    Bélférgesség    Fizetési módok    személyes átvétel    megjegyzés a rendelés    Egyedi ékszerek ásványból    Viviscal hajnövesztő    gyömbér    AJÁNDÉKOKNAK VALÓ    Száraz bőr    ÍZÜLETI KRÉMEK    Homeopátia szülés    Sebgyógyulást elősegítő    Macskagyökér kivonatok    Citromfű    Melatonin    Teakészítmények    Komló    Összetett készítmények    Orbáncfű    Egyéb készítmények    Adatkezelés    Rostok    Kolosztrum    A vitamin    B vitamin csoport    C vitamin    D vitamin    E vitamin    K vitamin    ŐSZÜLÉS    Olvasnivaló    Ráncosodás    Szájápolás-homeopátia    karkötők    Meridiánok    böngésző    Változás 2013.április 1-től    Ásvány számozása 2    Acidózis, alkalózis    Terhesség, szoptatás    Betegségek lelki okai    Porcerősítés gyermekkorban    Armonia termékcsalád    Preventa víz használata    Videók    Naturalswiss termékek    Akció    Vevőszolgálat    Vitamin ajánló    Antioxidánsok    Progeszteron női    Expediáláshoz    expediáláshoz Hasmenés    Schüssler krémek    Online Patika    Köröm elváltozások    online fizetés később    Zodiákus    méhen belüli fogamzásgátló eszközök    IBS irritabilis colon szindroma    Gombafertőzés ( bőr, köröm, hüvely)    Schüssler táblázat    Akvamarin    Amazonit    Ametiszt    Vércsoport diéta    Aventurin    Hematit hatása    Gránát hatásai    Hegyikristály hatásai    Jáspis hatásai    Holdkő hatásai    Howlit hatásai    Jáde hatásai    Kalcedon hatása    Karneol hatása    Malachit hatása    Napkő hatása    Rózsakvarc hatása    Rodonit hatása    adatkezelés folytatása    dr. Matejcsik Csaba homeopata    Orrcsepp/orrspray adagolása    Inkontinencia nadrágpelenkák betét    Mol pont lista 2    Figyelmeztetések, gyógyszerkölcsönh    Bankkártya elfogadás    OPÁLÜVEG    Hisztamin intolarencia    A Lyme kór kezelése tünetei    Kálium hatása    Króm szabályozza a vércukor azintet    Teafa olaj hatásai és termékek    Gyógynövények hatásai II.    Gógynövények hatásai III.    Betegségek és kezelési lehetőségei    Nátha( orrhurut) rhinitis acuta    kakaóvaj    Aminosavak hatása    Argánolaj, jojobaolaj, szőlőmagolaj    Tesztek allergiában, gyorsan segít    mi okoz viszketést?    Gyorstesztek otthoni vizsgálathoz    Vesekárosodásra utaló tünetek    Barátcserje hatása    Kullancs okozta betegségek    Mitől puffadok?    Dr. Herz termékek    Epekövesség    gyógyító ásványok    Természetes gyógymódok:légút    Vakcinák    vakcinák 2.    vakcinák 3.    Gyomorrontás    A Folsav szerepe    Policisztás ovárium    Ebédválasztó    Vérszegénység/anaemia    Betegségek (gyakoribb)    Tünetek/panaszok    Hogyan hatnak?    Diéták betedségekben    kólika, hasfájás homeopátiás    Viselkedési zavarok homeopátiával    Magas vércukorszint, hyperglikémia    Hasnyálmirigy és feladata    Konfliktus kezelés    Pajzsmirigy túlműködés    Mellékpajzsmirigy működés    Kölcsönhatások együttszedéskor    NYOMKÖVETÉS belföld -külföld    Spirál intrauterin fogamzásgátló    Futárszolgálattal kapcsolatos infó    További kedvezménye    Arcanum patika elérhetősége    Elállás    Csomagátvétel átvételi pontokon    Hemoglobin A 1c    Magas koleszterinszint okai    Rövid jellemzés    Deva virágesszenciák    Mannóz, d-mannóz    Ételmérgezés, ételfertőzés    Zsibbadás    közérdekű információk    Csípés kezelése homeopátiával    HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT HÍRLEVÉL    GDPR általános    Napi szükségletek    Napi szükséglet vitaminok    Diosmin tartalmú készítmények    Felhasználási feltétel 2019

SSL biztonságos vásárlás     Simple bankkártyás fizetés     Webáruház bérlés