arcanum webáruház, webshop

Üdvözöljük!

    

Egyéb kategória

Termék kategória

Gyártó

Ismertebb márkák

Az ismertebb termékek, melyeket nálunk is megtalálhat.

Alocado, air wolf, armonia, aromax, babé, bálint, boextra, béres, bioco, bioheal, bionit, bionit, biomed, biotech, boiron, cerumen, deva, dr. chen, dr. herz, dr. czeizel, dr. organic, dr. aliment,  dr. theiss, energy, estrea, eveline, frezyderm, gere, gyógyfű, hélia, herbária, herbiotikum, holistic pharma, innopharm, interherb, jamieson, jinjang, jutavit, kék lukács, masteraid, mecsek, medicura, naturtanya, naturland, ocso, pharmadoct, pharmaforte, pharmavit, sanct bernhard, sandoz, scholl, schüssler, silanus, solio, supherb, swanson, vita crystal, vitaday, vitamin station, vitamintár, vitanorma, vitapaletta, walmark, varga, jamuna, arkocaps, bioeel, celsus, bach, dr kelen, hillvital, netamin, panarom, virde, vitaking

Akciós termékek

AHCC Shitake gomba kivonat kapszula 30x *
AHCC Shitake gomba kivonat kapszula 30x *

bruttó 8.900 Ft
AKCIÓ! - 20%
bruttó 7.100 Ft

További akciós termékek

Bisnode

bisnode

Hivatalos adatok

ogyei
     felügyeleti szerv:
Országos Tisztifőorvosi Hivatal

Felhasználási feltétel
Adatkezelési tájékoztató
Jogi nyilatkozat

Kölcsönhatások

Kalcium (Termékajánló)
Vitaminok, ásványi anyagok / Azonosító: 02076

bruttó 1 Ft
db
Kalcium (Termékajánló)

 

KALCIUM

A kalciumfogyasztás fontos tényezője, de nem egyedüli meghatározója annak, milyen

Kalcium glükonát
 Calcium-Kovaföld kapszula
szervezetünk kalcium-egyensúlya. A csontok egészsége sokkal inkább függ a bevitt magnézium, K vitamin, és D vitamin mennyiségétől, mint a kalciumtól.

Az ajánlások szerint 2:1 arányban kell bevinnünk a kalciumot és a magnéziumot. De a magnézium felszívódási nehézsége miatt ez az arány a valóságban inkább 6:1. Ami a tejtermékeket illeti, amellett, hogy a kalcium/magnézium aránya 10:1 bennük, valójában több kalcium kell ahhoz, hogy a tej savasító hatását semlegesítse, mint amennyi összesen van benne. Ezért lehetséges mégis annyi csontritkulás a sok tejterméket fogyasztó országokban. Az egyensúly helyreállítása érdekében éppen fordítva, minimum 2:1 arányban kellene magnéziumot fogyasztanunk a kalcium rovására. Tehát főként nem kalciumot kellene szedni, hanem magnéziumot. Minél több tejterméket fogyaszt valaki, annál több magnéziumot kellene szednie, hogy az egyensúlyt helyreállítsa.


A kalciumban gazdag étrend gátolja a magnézium felszívódását. A foszfátokban gazdag élelmiszerek (üdítőitalok, fagylaltok stb.) fokozzák a bélben a magnézium és kalcium kiválasztást.

A K vitamin szabályozza a kalcium lerakódását a szervezetben. A K vitamin segít az oszteo-kalcinnak megtartani a kalciumot, vagyis szabályozni, hogy a csontokba és a fogakba kerüljön, távol az artériáktól és egyéb lágy részektől. A K2 sokkal jobb felszívódású és tovább marad biológiailag aktív. A kalcium-anyagcserét a kalcium és D-vitamin bevitel, valamint a mellékpajzsmirigy által termelt parathormon és kalcitonin szabályozza. A kalcitonin csökkenti a vér kalciumszintjét és a csontokba történő beépülést segíti, míg a parathormon növeli a vér kalciumszintjét a csontokból történő felszabadítás fokozásán és az ürítés csökkentésén keresztül.

A kalcium élettani hatásai

Kalcium karbonát
 Béres Calcium 500mg
Calcium 500 mg pezsgőtabletta
 
 Kalcium rágótabletta
 
Kalcium tabletta

Erős csontozat és fogazat csak elegendő kalcium jelenlétében alakulhat ki. Szerepet játszik az idegrendszer működésében, az izmok összehúzódásában, segít a szervezetnek például a szabályos szívműködésben, a mélyebb alvásban, az idegrendszer megerősítésében. Előnyösen hat az enzimek működésére, mérsékli a légúti allergiás tünetek erősségét. Kutatások bizonyítják, hogy a kalcium segít csökkenteni a magas vérnyomást és megfelelő szinten tartja azt.
A kalcium szerepet játszik a véralvadásban és csökkenti az allergiás reakciók során tapasztalható tüneteket. A neuronok ingerületvezetésében és az izmok összehúzódásában is nélkülözhetetlen de közvetlenül nem fokozza a teljesítményt. Hiányában kalcium szabadul föl a csontokból, ami szerepet játszik azok gyengülésében. A test savasodása, a magas fehérjebevitel fokozhatja a vizelettel történő kalcium ürítést, az elégtelen bevitel pedig szívritmuszavart is okozhat.

Egyéb hatások
A kalcium sok savlekötőnek az összetevője. A kalcium használatával csökkenthető a magas magnézium, foszfor, kálium szint a vérben.

Kalciumhiány

Gyermekkori kalciumhiány esetében zavar keletkezik a gyermek csontjainak növekedésében (angolkór = D-vitamin hiány), ezen kívül zavar keletkezhet az idegrendszer és az izmok fejlődésében is. A hiányt izomgörcsök, izomrángások jelezhetik fiatal és idősebb korban egyaránt, a tartósan elégtelen bevitelt jelzi. Felnőttkorban a gyakori izomgörcs és a csontok törékennyé válása figyelmeztethet a kalciumhiányra. A tartós kalciumhiány, a D-vitaminban szegény táplálkozás, mozgásszegény életmód) könnyen csontritkuláshoz vezethet.
Az alacsony kalciumszint gyakran tünetmentes, máskor tünetekkel járhat: izomgörcsök, érzészavar (elsősorban az ajkakban és az ujjakban), izomfájdalom, de depresszió, elbutulás is kialakulhat. Az EKG is mutathat eltéréseket. A szérumszint alacsonyabb lehet a következő betegségekben: a mellékpajzsmirigy alulműködése, D-vitamin-hiány, veseelégtelenség, akut hasnyálmirigy-gyulladás, elégtelen tápanyag-felszívódás.


A csontritkulás oka egyáltalán nem a kalcium bevitelének elégtelensége, hanem a

Kalcium citrát
 Citrokalcium tabletta
 Robo Kid Kalcium forte szirup
fehérje túladagolása miatt bekövetkező kalciumhiány. Ez egyáltalán nem elhanyagolható tény.

A kalcium egyik legfontosabb funkciója a szervezetünkben az, hogy semlegesítse az állati eredetű fehérje elfogyasztása miatt képződő savakat. Ha savasító ételeket eszünk, a testünket arra kényszerítjük, hogy az egyetlen lehetséges módon térjen vissza a lúgos állapotába: vonjon ki kalciumot a tartalékaiból, azaz a csontokból, ha az ételben nincs elegendő hasznosulni képes mennyiség. A szokásosan ajánlott napi 1000 mg vagy azt meghaladó kalciumbevitel az átlagosnak számító savasító étrendhez igazodik. Az átlagos értrend a ténylegesen szükségesnél több fehérjét tartalmaz (1,5-4-szer), és ez az oka a természetellenesen nagy kalciumigénynek.

Túladagolás

A magas kalciumszint gyomorfekélyt és hasnyálmirigy gyulladást, szívritmuszavart, magas vérnyomást okozhat. A magas vérkalciumszint étvágytalanságot, fogyást, nem ritkán gyomorfekélyt is okozhat. Napi 2000 mg kalcium bevitele fölött túladagolási tünetek jelentkeznek, mint például a székrekedés, vesekőképződés. Ez a magas kalcium vérszint csökkenti a vas és a cink felszívódását, a két mikroelem hiánytüneteit okozva.
A magas vérkalcium szint (koncentrációtól függően) okozhat:

 • hányingert,
 • szájszárazságot,
 • hasi fájdalmat,
 • szabálytalan szívverést,
 • halált (nagyon magas kalcium szint)Felszívódást segítő tényezők:
D-vitamin, Ligetszépe olaj, halolajok

 Ligetszépe olaj

Felszívódást gátló és/vagy kalciumürítést fokozó tényezők

Kalcium+D vitamin
Calcium+D3-vitamin
CalciTrio az erős csontokért
Tovita Csonterősítő tabletta
CalciviD tabletta
 Coral Calcium D-vitamin
 
 
 
 Kalcium+D3-vitamin


 • A gabonák fitátjai és az oxálsav tartalmú ételek (spenót, rebarbara stb.) gátolják a felszívódást, ahogyan a növényi és halolajok is

Nem ajánlott túl sok teát, kávét, búzakorpát és sót fogyasztani, mert ezek egyrészt gátolják a kalcium felszívódását, másrészt fokozzák annak kiürülését a szervezetből. A kalcium megfelelő felszívódása érdekében kerülni kell a magas foszfor tartalmú élelmiszereket, ugyanis a foszfor és a kalcium ugyanazon az úton szívódik fel, így akadályozzák egymás hasznosulását. Magas foszfortartalmú élelmiszerek pl. a zsíros sajtok, kakaó és az abból készült élelmiszerek, kólafélék, kávé.
A spenót, a sóska, a rebarbara szintén jelentős kalciumot tartalmaznak, de oxálsavtartalmuk ezt megköti, ezért csökkent szerepű kalciumforrásnak számítanak.  Ezek nemcsak saját kalciumtartalmukat kötik meg, hanem a vele egy időben fogyasztott más élelmiszerekből eredőt is. Ilyen a kakaó is, még ha nincs is oxálsav tartalma. 

Mennyi szükséges?

A kalcium bélből való felszívódásának mértéke, a valóban elfogyasztott étel kalciumtartalmának kb. 30-40%-a. A pontos arányt több tényező befolyásolja, úgy mint a szervezet D-vitamin ellátottsága, a táplálékban lévő fehérjemennyiség és savtartalom. Az ember számára naponta szükséges kalciummennyiség pontosabb kiszámítása nem egyszerű feladat. Lényegében valamennyi hozzáférhető adat becsléseken alapul. A felnőtt ember szervezetének kalciumszükségletét úgy kapjuk meg a legegyszerűbben, ha összeadjuk a vizelettel, az epe és bélnedvek útján a széklettel és az izzadsággal elvesztett kalcium mennyiségét. Naponta 300-400 mg kalciumot választunk ki. Miután azonban a táplálékból nem tudjuk maradéktalanul fölvenni a benne lévő kalciumot, a vékonybélben optimális körülmények között ugyanis csak a megevett étel kalciumtartalmának 30-40 százaléka szívódik fel és hasznosul, ezért napi 1.000-1.300 milligrammot érdemes megenni. Természetesen nagyobb termettel nagyobb, kisebb testtel kisebb kalciumforgalommal kell számolni.

A kalcium magas vérszintje gyakran tünetmentes, de székrekedés, émelygés, hányás, izomgyengeség, kóros lesoványodás, gyomorfekély, hasi fájdalom, megnövekedett vizeletmennyiség, hosszabb idő után pedig vesekövesség alakulhat ki. Súlyos esetekben érzelmi labilitás, zavartság, aluszékonyság, kóma léphet fel.


 Hidegen sajtolt mákmagolaj

BioCo Calcium Kid +K2 és D3 rágótabletta 60xKalcium szerves kötésben
 Coral Calcium + Chitosan
Korall Kalcium komplex
 Korall kalcium tabletta
Tovita Csonterősítő tabletta
 Mákolaj
A szérumszint magasabb szokott lenni a következő betegségekben: a mellékpajzsmirigy túlműködése, rosszindulatú tumor, tumor csontáttéte, D-vitamin túladagolás, ismeretlen eredetű granulomás betegség, csontvelői daganat. Ezek az állapotok orvosi kezelést igényelnek.

Az emberi szervezet szigorú ellenőrzés alatt tartja kalcium szintjét.
A felesleges kalcium kiürítése a bél mellett a vesén keresztül történik, melynek egészséges működése az egyik feltétele a vér normál kalciumszintjének.

Életkor szerint ajánlott napi kalciumbevitel

 

 • Újszülött (0-6 hónap) 400 mg
 • Csecsemő (6-12 hónap) 600 mg
 • Gyermek (1-10 év) 800 mg
 • Ifjú (11-14 év) 1200 mg
 • Felnőtt 800 mg,
 • Terhes anya 1200 mg,
 • Változókor 1500 mg,
 • Időskor 1200 mg


Terhes, illetve szoptatós kismamáknak a közhiedelemmel ellentétben nincs szükségük extra magas kalcium mennyiségre. A legjobb az, ha a kalciumot nem étrend kiegészítőként, hanem élelmiszereken keresztül veszi magához a szervezet. A legjobb felszívódás érdekében egyszerre 500 milligrammnál nagyobb mennyiséget nem célszerű bevinni. Célszerű ha a napi kalcium mennyiséget több kicsi adagonként pótoljuk. Ahhoz, hogy megfelelő kalciumot tudjon felvenni a szervezet, elegendő magnéziumot és D-vitamint is kell fogyasztani.

Étrend kiegészítőkben elsősorban calcium-lacticum, -gluconicum, -carbonicum, hidrogenphosphoricum formában fordul elő. További vegyületek: calcium aspartate, calcium citrate; calcium citrate malate, calcium orotate.
A magnézium és kalcium arányában az 1:2 arány az ideális, ezért ha például 1000 mg kalciumot viszünk be étrend-kiegészítőkkel, tanácsos 500 mg magnéziumot is elfogyasztani hozzá. A kalcium és foszfor aránya 1:1. Egyszerre 500 mg kalciumnál nem érdemes többet elfogyasztani.

Kalciumpótlásra javasoltak még az ásványvizek.

 

Kalcium
Kalcium készítmények


A vérben a kalcium három formában van jelen.  Az ionizált forma felelős az ideg- és az izomszövet ingerlékenységéért. A kalciumion mennyiségét a vérben emeli a parathormon és a  D-vitamin. A  kalciumszintet a pajzsmirigyben termelődő kalcitonin csökkenti. Néhány gyógyszer szintén emeli a kalcium-koncentrációt (D-vitamin, egyes vizelethajtók, lítium), míg mások csökkentik (egyes vizelethajtók). Ha a vér pH-értéke a lúgos tartomány felé tolódik el, a kalcium ionizált formájának a mennyisége csökken, ami a kalciumhiány tüneteit hozza létre.
A vizsgálat bizonyos endokrin-, vese- és csontbetegségek diagnózisában használatos.

Alacsony kalciumszint tünetei:

Bizsergés (főleg az ajkakon, a nyelven, az ujjakon és a lábfejen), izomfájdalmak, a torok izmainak görcsei (ami nehézlégzéshez vezethet), izommerevség és görcsök (merevgörcs), szívritmuszavarok. A kalciumhiány az agyban neurológiai vagy pszichológiai tüneteket, például zavartságot, depressziót és hallucinációkat okoz.

Alacsony kalcium szint memória zavart, depressziót, viselkedésbeli változásokat is okozhat.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/csontritkulas/7816/kalcium-es-d-vitami

A bevitt kalciumnak mindössze 20-40%-át tudja a szervezetünk hasznosítani. Ez a felszívódási arány függ a :táplálék kalcium-foszfor arányától, a fehérje ellátottságtól, a tápanyag összetételétől (az oxálsavval, fitinsavval például oldhatatlan komlexet képez, így az felszívódni nem tud.) A vérben a kalcium nagy részét az albumin nevű fehérje szállítja (ehhez kötődik). Az albuminhoz kötött kálcium tartalékként szolgál, nincs aktív feladata a szervezetben.A felszívódott kalcium elsődleges kiválasztószerve a vese. A magas só, és állati eredetű fehérje fogyasztása esetén a kalcium kiválasztása a vese által, megnő.
A spenótban, sóskában és a rebarbarában lévő oxálsav, valamint a teljes kiőrlésű gabonafélékben található fitinsav gátolhatja a kalcium felszívódását.

Mi okoz alacsony kalciumszintet?

A hipokalcémiát általában a vizelettel történő fokozott kalciumvesztés, vagy a csontokból történő kalciumkiválás sikertelensége okozza, pl alacsony mellékpajzsmirigy-hormon szint. Az alacsony magnéziumszint a mellékpajzsmirigy-hormon aktivitásának csökkentésével szintén alacsony kalciumszintet eredményez.  D-vitamin-hiány, vesekárosodás, az étel elégtelen kalciumtartalma, rossz kalcium felszívódás, bélbetegségek.

A magas kalciumszint tünetei:
Első tünetei a székrekedés, a hányinger, a hányás, a hasi fájdalmak, az étvágytalanság és a kórosan nagy mennyiségű vizeletürítés. A nagyon súlyos hiperkalcemia agyi rendellenességeket okoz, például zavartságot, érzelmi zavarokat, delíriumot, hallucinációkat és kómát. Izomgyengeség is kialakulhat, melyet szívritmuszavar és halál követhet.
Hányás,  kóros lesoványodás, gyomorfekély, hasi fájdalom, megnövekedett vizeletmennyiség, hosszabb idő után pedig vesekövesség alakulhat ki. Súlyos esetekben érzelmi labilitás, zavartság, aluszékonyság, kóma léphet fel Krónikus hiperkalcemiában szenvedőkben kálciumot tartalmazó vesekövek alakulhatnak ki.
Mi okoz magas kalciumszintet?
Gyakori ok mellékpajzsmirigy-túlműködés, vagy túl magas kalciumbevitel, D-vitamin túladagolása.
A kalcium kiáramlik a csontokból, ha azok hosszabb ideig nincsenek terhelésnek kitéve. Amikor a rák átterjed a csontokra megemeli a vér kalcium szintjét.Nyersanyagok kalciumtartalma
100g-ra vetítve milligrammban


Rizs

8 mg

Banán

11 mg

Teljes búza

39 mg

Zabpehely

71 mg

Sovány tehéntúró

90 mg

Mazsola

110 mg

Fölözött tehéntej

114 mg

Teljes tehéntej

120 mg

Spenót

113 mg

Szójaliszt

200 mg

Dió

202 mg

Mandula

238 mg

Mogyoró

290 mg

Juhtúró

400 mg

Trappista sajt

600 mg

Sajtok

400-800 mg

Parmezán sajt

850 mg

Mák

968 mg

Tejpor

1200 mg

 

Súly: 0 gMegtekintve: 2854


Bankkártya elfogadás

Ügyfélszolgálat


06-94-379-028

dr. Schmidtné
dr.Szabó Piroska
 
szakgyógyszerész
Gyógyszertárvezető (Rum)


dr. Schmidt József
szakgyógyszerész

Gyógyszertárvezető ( Káld)

Ásványékszer
LISTA

 

Termékajánló

PARTNEREINK

egészségmegőrzés webáruházak árai, ajánlatai

Látogassa meg a Arcanum gyógyszertár webüzletet a ShopManian


Webáruház készítés és bérlés

0.54 mp
KAPCSOLAT

   06-94-379-028 munkanapokon: 9-16 ór
   9766 Rum, Szombathelyi u. 1.
   Üzenet küldése


HÍRLEVÉLGlutén gyógyszerekben    homeopátia allergia    DEPRESSZIÓ, alvászavar    schüssler alkalmazás képekkel    Terhességi vitaminok    GYÓGYNÖVÉNYEK betegségekre    Koleszterin    Beszerzése hosszadalmas    Candida diéta    ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐK    ékszer táblázat    Deva folytatás    Schüssler tünet    vitamin igény folyt    Zöldkagyló hatása    Glukózamin szulfát    MSM    KURKUMIN    Kondroitin szulfát    Édesítőszerek fajtái    Természetes antibiotikumok    szemcseppek    Ellenőrzés    Vásárlási tájékoztató    Szelén hatásai    BACH virágesszenciák    Szállítási költségek    TOJÁS, TEJ, PORATKA,MACSKA ALLERGIA    Biztonsági adatlapok    Szénanáthát kimutató teszt    Immunrendszer    Tejelválasztás    Kék Lukács termékek    Féreghajtó, féregirtó    körömvirág hatása    Termékenység    Sugárkezelés    Önvizsgálati teszt folyt    Promóciós kód    Virágesszecia folyt.    vizelet vizsgálat    Aminosavak    Ínhüvely gyulladás    Mi okoz hányingert?    allergia kezelése    Vitamin 6 hóig    Vitamin 7-12 hóig    Vitamin 1-3 éveseknek    Vitamin 4-6 éveseknek    Vitamin 7-10 éveseknek    Vitamin 11-14 éves    Vitamin 15-18 éves    Vitamin 19-50 évesek    arcüreg gyulladás    Vitamin 50 éveseknek    Vitamin terheseknek    Vitamin szoptatóknak    Vitamin fizikai munka    Vitamin stressz alatt    Vitamin dohányzóknak    Vitamin alkoholisták    Vitamin klimax alatt    Emésztés összefoglaló    Fogamzás elősegítése    Köszvény kezelése    Ajakápolás    FOGYÁSI TRÜKKÖK    Deva általános    Horoszkóp-ásványok    Mi okoz hasmenést?    Prolaktin    összetett deva spray    Ágymelegítők    bárányhimlő    Korai magömlés    GINKGO BILOBA    Bioco termékek    Hasizomerősítők    Pharmaforte termékek    Ásványi anyagok hiánya- túladagolás    Idegkárosodás ( NEUROPÁTIA )    BISNODE    SCHÜSSLER terhességben    Energy termékek    hüvelyi pH    Ránctalanítók    Arclemosó, tonik, maszk    Szemránckrémek    Bőrfeszesítő, tömörség    Növényi kivonatokkal    Arany, gyémánt, ezüst    rozacea, vitiligo, májfolt, pigment    Állati eredetű    Hidratálók    Jód pótlása    Vesekövesség    allergia egyéb szerei    Asztma kezelése    Szappanok    Körömápolás    Intim mosakodás    Visszér kezelése    Aranyér    Porcerősítők komponens    Vitamin 50 éven felül    Vitaminok férfiaknak    vitaminok cukorbetegeknek    Vitaminok felnőtteknek    Ásványi (Ca, Mg, Se, Zn)    Vas tartalmú készítmények    PATTANÁSOS BŐR    Étvágycsökkentők    Bélflóra helyreállítása    Gyomorégés    puffadás kezelése    Emésztési problémák    Hányinger csillapítása    Tejcukorérzékenység    Bőrgomba    Körömgomba    Hüvelygombásodás    Herpesz    Műfogsor ápolása    Fogínysorvadás    Fényvédelem    Torokfertőtlenítés    Diabetikus édesség    Édesítőszerek    hüvely szárazság    klimax teszt    Lisztérzékenység    candida kimutatása    ovuláció időpontja    székletvér    drog tesztek    ételintolerancia    prosztata teszt    Húgyúti fertőzés    Fertőzőbetegségek    Ekcémás bőr    fogzás    hasfájós csecsemő kezelése    Orrjárat tisztítás    popsiápolás    fejbőrápolás, koszmo    Q10 vitaminok    Homoktövis    grapefruitmag    Sebellátás, sebkezelés lehetőségei    Tabletták hajhullásra    Fülzsír kezelése    Hialuron tartalmú    Lúgosító teák    általános erősítő    HALOLAJ    Lenmagolaj    Omega-3 gyerekeknek    fokhagyma medvehagyma    IDŐSKORI LÁTÁSROMLÁS    Műkönnyek szemszárazságra    Méregtelenítő tapaszok    Béltisztító termékek    Méregtelenítés    Béta glükán tartalmú    Paradicsom kivonat    Fűrészpálma kivonat    Progeszteron    Holt-tengeri termékek    Ásvány ékszerek 1.    Ásvány ékszerek 2 folyt.    Dr. Organic termékek    Aloe vera termékek    Narancsbőr    Psoratinex pikkelysömörre    Hair nice termékek    E recept    facebook kedvelés    ásványok tisztítása, energetizálás    Vizeletcsepegés    Böngésző folytatasa    Cigaretta terhesség alatt    Alocado termékek    Őszülés elleni    Növényi szterinek    Schüssler kereső    Hány nap múlva    Bélférgesség    Fizetési módok    személyes átvétel    megjegyzés a rendelés    Egyedi ékszerek ásványból    Viviscal hajnövesztő    gyömbér    AJÁNDÉKOKNAK VALÓ    Száraz bőr    ÍZÜLETI KRÉMEK    Homeopátia szülés    Sebgyógyulást elősegítő    Macskagyökér kivonatok    Citromfű    Melatonin    Teakészítmények    Komló    Összetett készítmények    Orbáncfű    Egyéb készítmények    Adatkezelés    Rostok    Kolosztrum    A vitamin    B vitamin csoport    C vitamin    D vitamin    E vitamin    K vitamin    ŐSZÜLÉS    Olvasnivaló    Ráncosodás    Szájápolás-homeopátia    karkötők    Meridiánok    böngésző    Változás 2013.április 1-től    Ásvány számozása 2    Acidózis, alkalózis    Terhesség, szoptatás    Betegségek lelki okai    Porcerősítés gyermekkorban    Armonia termékcsalád    Preventa víz használata    Videók    Akció    Vevőszolgálat    Vitamin ajánló    Antioxidánsok    Progeszteron női    Expediáláshoz    expediáláshoz Hasmenés    Schüssler krémek    Online Patika    Köröm elváltozások    online fizetés később    Zodiákus    méhen belüli fogamzásgátló eszközök    IBS irritabilis colon szindroma    Gombafertőzés ( bőr, köröm, hüvely)    Schüssler táblázat    Akvamarin    Amazonit    Ametiszt    Vércsoport diéta    Aventurin    Hematit hatása    Gránát hatásai    Hegyikristály hatásai    Jáspis hatásai    Holdkő hatásai    Howlit hatásai    Jáde hatásai    Kalcedon hatása    Karneol hatása    Malachit hatása    Napkő hatása    Rózsakvarc hatása    Rodonit hatása    adatkezelés folytatása    dr. Matejcsik Csaba homeopata    Orrcsepp/orrspray adagolása    Inkontinencia nadrágpelenkák betét    Mol pont lista 2    Figyelmeztetések, gyógyszerkölcsönh    Bankkártya elfogadás    OPÁLÜVEG    Hisztamin intolarencia    A Lyme kór kezelése tünetei    Kálium hatása    Króm szabályozza a vércukor azintet    Teafa olaj hatásai és termékek    Gyógynövények hatásai II.    Gógynövények hatásai III.    Betegségek és kezelési lehetőségei    Nátha( orrhurut) rhinitis acuta    kakaóvaj    Aminosavak hatása    Argánolaj, jojobaolaj, szőlőmagolaj    Tesztek allergiában, gyorsan segít    mi okoz viszketést?    Gyorstesztek otthoni vizsgálathoz    Vesekárosodásra utaló tünetek    Barátcserje hatása    Kullancs okozta betegségek    Mitől puffadok?    Dr. Herz termékek    Epekövesség    gyógyító ásványok    Természetes gyógymódok:légút    Vakcinák    vakcinák 2.    vakcinák 3.    Gyomorrontás    A Folsav szerepe    Policisztás ovárium    Ebédválasztó    Vérszegénység/anaemia    Betegségek (gyakoribb)    Tünetek/panaszok    Hogyan hatnak?    Diéták betedségekben    kólika, hasfájás homeopátiás    Viselkedési zavarok homeopátiával    Magas vércukorszint    Hasnyálmirigy és feladata    Konfliktus kezelés    Pajzsmirigy túlműködés    Mellékpajzsmirigy működés    Kölcsönhatások együttszedéskor    NYOMKÖVETÉS belföld -külföld    Spirál intrauterin fogamzásgátló    Futárszolgálattal kapcsolatos infó    További kedvezménye    Arcanum patika elérhetősége    Elállás    Csomagátvétel átvételi pontokon    Hemoglobin A 1c

SSL biztonságos vásárlás     Simple bankkártyás fizetés     Webáruház bérlés