arcanum webáruház, webshop

Üdvözöljük!

    

Egyéb kategória

Termék kategória

Gyártó

Ismertebb márkák

Az ismertebb termékek, melyeket nálunk is megtalálhat.

Alocado, air wolf, armonia, aromax, babé, bálint, boextra, béres, bioco, bioheal, bionit, bionit, biomed, biotech, boiron, cerumen, deva, dr. chen, dr. herz, dr. czeizel, dr. organic, dr. aliment,  dr. theiss, energy, estrea, eveline, frezyderm, gere, gyógyfű, hélia, herbária, herbiotikum, holistic pharma, innopharm, interherb, jamieson, jinjang, jutavit, kék lukács, masteraid, mecsek, medicura, naturtanya, naturland, ocso, pharmadoct, pharmaforte, pharmavit, sanct bernhard, sandoz, scholl, schüssler, silanus, solio, supherb, swanson, vita crystal, vitaday, vitamin station, vitamintár, vitanorma, vitapaletta, walmark, varga, jamuna, arkocaps, bioeel, celsus, bach, dr kelen, hillvital, netamin, panarom, virde, vitaking

Akciós termékek

Vitamin A 10000 NE 30x Vitanorma
Vitamin A 10000 NE 30x Vitanorma

bruttó 1.547 Ft
AKCIÓ! - 24%
bruttó 1.180 Ft

További akciós termékek

Bisnode

bisnode

Kölcsönhatások

Hivatalos adatok

ogyei
     felügyeleti szerv:
Országos Tisztifőorvosi Hivatal

Felhasználási feltétel (ÁFSZ)

Adatkezelési tájékoztató
Jogi nyilatkozat

Érelmeszesedés kezelése

Tudástár online olvasásra / Azonosító: 03205

bruttó 1 Ft
db
Érelmeszesedés kezelése

Érelmeszesedés
(Koleszterinszint csökkentő szerek)

(A képekre kattintva megtekinthetőek a termékleírások)

Az egészséges artériák rugalmasak, a belhártyájuk sima, rajtuk a vér akadálytalanul áramlik.
A kor előrehaladtával bizonyos okok miatt az erek fala egyre rugalmatlanabbá válik és ezáltal romlik az adott szerv oxigénellátása, aztán hirtelen vérnyomásemelkedésre megrepedhet. Az érelmeszesedés a szervezetben bárhol bekövetkezhet, a jelentkező tünetek attól függnek, hogy melyik artériát szűkíti a meszes plakk.
 
Az arteriosclerosis oka: a koleszterin anyagcsere zavara.

Halolaj+E-vitamin Feketekömény Olaj kapszula

A betegség megértéséhez szükséges néhány élettani mechanizmus leírása.
Az érelmeszesedés kialakulásában még mindig a koleszterint teszik felelőssé.

Megítélésében legyünk óvatosak! A koleszterin nagyon fontos előanyag, és fontos építőaanyag is egyben. Koleszterin nélkül nincs élet. A máj maga is állít elő, ugyanis koleszterin szükséges a nemi hormonok, szteroid hormonok, epe termeléshez, D vitamin képzéshez, és ez kell a sejthártya képzéshez is. Ugyanakkor minden állati eredetű élelmiszerben is megtalálható, így étkezéskor is jut a szervezetbe. A koleszterinnel akkor van baj, ha rossz helyen van.
A bélcsatornában az emésztés során zsírokból felszabaduló triglicerid és koleszterin
bonyolult átalakulás után a nyirokkeringésbe majd a májba kerül. A táplálékkal bekerülő koleszterin a májon keresztül epesavak
formájában hagyja e szervezetet.
A szervezetben lévő koleszterin két forrásból  származik. Egyrészt táplálékkal jut be, másrészt a máj termel még hozzá.
Normális esetben a máj által szintetizált koleszterin mennyisége függ a táplálkozással bevitt mennyiségtől. Azaz a szervezetünk annyit  termel, amennyivel éppen kiegészíti az elfogyasztott mennyiséget, azaz a szükséges mennyiséggel egészíti ki a szervezet koleszterin szintjét. Az arány mindig változik.

A koleszterinről

A kívánatos összkoleszterin szint: <5,2 mmol/l
A szív-érrendszeri betegségek magas rizikóját  a 6,2 mmol/l fölötti érték jelenti.


A koleszterin (zsír természetű vegyület önmagában olajos cseppként képzelhető el), a keringésben fehérjéhez kapcsolódik (lipoproteinek), igy tud a keringésben részt venni. Csak egyféle koleszterin van, mégis jó és rossz koleszterinről beszélnek a szakemberek. A koleszterin zsírtermészetű vegyület, vízben képtelen oldódni. Ahhoz, hogy mégis eljussanak a vérrel a szervezet különböző helyeire, vízben oldhatókká kell válniuk. Ezt szállítófehérjék segítségével tudja megoldani a szervezetünk. Ezeknek a legfőbb alkotói a lipoproteinek. Ezek a lipoproteinek antioxidánsokat (valószínűleg Q10) is szállítanak, amik megvédik a szállítmányt a szabad gyökök oxidáló hatásától.

Többféle  lipoproteinből és koleszterinből álló lipoprotein
létezik (LDL, HDL, VLDL).
Feladatuk eltér egymástól. 
Csak a hordozófehérje és a mozgás iránya más.

 
A HDL (jó koleszterin) kis méretű koleszterintartalmú szemcsét jelent. Értékes molekula, mert ő az ami az érfalban már lerakódott koleszterint is képes felvenni, és azt visszaszállítja a májhoz ("érfal tisztító").
A fentiekből az következik, hogy az az ideális, ha az LDL szint alacsony,
 és a HDL szint magas.
 
Helyesebb lenne ha az LDL/HDL arányszámából következtetnének a koleszterin anyagcsere állapotára.


Ha a vérben
  túl sok az LDL (a máj képtelen már epesav formájában kiválasztani)  könnyen kialakul az érelmeszesedés, mert ekkor a felesleges LDL szemcséket az erek falósejtjei felveszik. Így kerül a koleszterin mint zsír az érfalba és az érbelhártya párnaszerű kiemelkedését okozza. Később ezek az érfali zsírok kalciumot kötnek meg,  ez teszi igazán merevvé az eret (merev plakkok). Az oxidálódott LDL közvetlenül is károsítja az ér falát.


A sztatinok (koleszterinszint csökkentő recept köteles gyógyszerek) idős korban használatosak. A sztatinok a HMG CoA reduktáz enzim blokkolásán keresztül mind az LDL, mind a Q10 koenzim szintézisét blokkolják!!!!! A Q10 nélkülözhetetlen a sejtek energiatermeléséhez és hatásos antioxidáns. Zsírban oldódik és a vérben az LDL szállítja. A Q10 védi az LDL-t a káros oxidációtól is. A Q10 szintje 40 éves kortól rohamosan csökken, s ha még statint is szed, el lehet képzelni mi történik. A sztatinok Q10 csökkentő hatása klinikailag jelentős és minden orvosnak figyelembe kéne vennie ezt.
  Megállapítható, hogy a sztatinkezeléssel párhuzamosan adott Q10 kivédi a Q10 csökkenést és nem zavarja meg a sztatin hatását.

HOMOCISZTEIN
(nagyon lényeges, de amiről kevés szó esik)

A folsavnak homocisztein csökkentő hatása van.
Az emelkedett homocisztein-szint az alacsony folsavszint jelzőjének
tekinthető. És fordítva is sokat mond.
A homocisztein  szervezetünk számára nélkülözhetetlen fehérje, mely normális esetben is mindenki vérében megtalálható. A mennyiségtől függ, hogy jóravaló segítőtársból halálos ellenséggé változik-e. Kutatások alapján az egyértelmű többlet (hiperhomociszteinémia) óriási veszélyt jelent. A homocisztein elnevezték érfal károsító fehérjének is.

A homocisztein egy aminosav, mely a szervezetben metioninből épül fel, majd normálisan gyorsan újra lebomlik. Lebontásához folsavra, B6- és B12-vitaminra van szükség. A homocisztein emelkedett szintje és az érelmeszesedés okozta betegségek közötti összefüggést mutattak ki. A homocisztein-többlet megszüntetéséhez naponta 600-650 mikrog folsavra van szükség, amit még kiegyensúlyozott táplálkozás esetén is aligha tudunk normális táplálékbevitellel fedezni. A veszélyeztetetteknek ezért ajánlatos beszerezni és rendszeresen fogyasztani kereskedelmi forgalomban kapható folsavtablettákat. A homocisztein maximális tolerálható értéke, amely még nem jelenti a betegségek nagyobb kockázatát, 10 µmol/l: e felett már terápia szükséges.

Folsavról bővebben


Antikoleszterin antitest

Az utóbbi idők legnagyobb felfedezése az antikoleszterin antitest. Vizsgálták, hogy ennek az antikoleszterin antitestetnek mi a szerepe az szervezetben.
Ma már egyértelmű, hogy a nem a koleszterin antitest okozza az érelmeszesedést, hanem annak a hiánya. Az összefoglaló alján egy előadást hallgathat erről. Mindenkinek tudnia kell erről.

Mivel az érelmeszesedést legtöbbször már csak a szervkárosodás szakaszában
ismerik fel, a feladat a célszerv működésének helyreállítása. Ez többnyire műtéti beavatkozást jelent.
A betegség többféle módon lassítható!

A koleszterinszint több tényező együtthatásának az eredménye, amit egy rendkivül érzékeny szabályozó rendszer tart egyensúlyban. Ennek a meghibásodása felelős a koleszterinszint kóros megváltozásáért. A koleszterin szintjét kétféleképpen lehet csökkenteni. Egyrészt csökkenthető a táplálék koleszterin tartalma, vagy a felszívódás mértéke, illletve a belső máj általi szintézist is gátolhatjuk.Viták vannak azon, hogy a táplálék koleszterin tartalmának csökkentése a szabályozásból adódóan nem vezet eredményre, mert amennyivel kevesebbet fogyasztunk a máj annyival többet termel.
Ám a tapasztalatok mégis mást mutatnak. Van akinél valóban nincs csökkenés, de az átlagnál 8% összkoleszterin csökkenés érhető el, és egyeseknél akár 20% is. Koleszterint csak az állati eredetű táplálékok tartalmaznak.

Odafigyelve életmódunkra az érelmeszesedés megelőzhető lenne a következőkkel

LDL szint csökkentése
A magas LDL szint csökkentése(normál érték 3,4-4,1mmol/L)

 • - a táplálékkal kívülről bevitt koleszterin csökkentése (koleszterinszegény étrend), nem túlságosan lényeges, mert az elfogyasztott táplálék mindössze 5%-ban befolyásolja a koleszterin szintet.
 • koleszterin szintézis gátlása gyógyszeresen(statinokkal). Apró kis különbség, hogy nem a koleszterin szintet csökkentik, hanem a koleszterin termelést gátolják.
 • a koleszterin bélből való felszívódásának csökkentése.  A növényi szterinek a koleszterin felszívódásának gátlásával csökkentik az LDL-és össz-koleszterin szintet.
 • Koleszterin Kontroll tabletta


HDL szint növelése
HDL szint emelése 
Kívánatos: > 0,9 mmol/l 
A hypothyreosis ( pajzsmirigy alulműködés) emeli a vér koleszterinszintjét, ezért akiknél magas koleszterinszintet találnak, mindenképpen javasolt a pajzsmirigyműködés vizsgálata (TSH). A  pajzsmirigy-betegeknél gyakran felborul a zsírháztartás, a testsúly rohamosan növekszik, az étvágytalanság ellenére.
A HDL  szintet ngyon nehéz emelni, de van néhány dolog amivel jó eredmény érhető el.

 • -testsúly ideális tartományban tartása
 • -sport (közben a pulzusszám legalább 20%-kal növekedjen) 3-4x hetente.
 • -vérnyomás beállítása
 • -zsírbevitel csökkentése, omega3 bevitelének növelése. (Az omega 3 jelenléte több mint ötven százalékkal csökkenti a magas triglicerideket), egyszeres telített zsírsavak bevitele (olíva olaj), halfogyasztás,
 • -antioxidánsok szedése
 • az epetermelés fokozás (ugyanis koleszterin szükséges az epesavak termeléséhez)
 • fokhagyma (A fokhagyma a koleszterin szintézist gátolja, a HMG CoA enzim gátlása által.Csökkenti a triglicerid, LDL, és összkoleszterol szintet. Növeli a HLD szintet.)
 • dohányzás abbahagyása

A teljes zsírmentes diéta megvalósítása nem javasolt.
Mivel a zsírokra szükség van az energiaellátás miatt, de azért is, mert nélkülük a zsírban oldódó vitaminok nem tudnának felszívódni. Telített zsírsavak egyszer telítetlenekkel való helyettesítése (az arány megváltoztatása) kedvezően hat a vér összes, és LDL-koleszterin, és a triglicerid szintjére. A felszívódó koleszterin mennyiségét a táplálék rosttartalma is befolyásolja.Leginkább a vízben oldódó rostok gátolják a felszívódást (zab).

ROSTOK

Eskimo-3 halolaj kapszula Halolaj 1200mg

  A vadköles táplálkozás élettani jelentősége

 • a vadköles  kovasav tartalma igen kiemelkedő, de jelentős még a  fluor, kén, foszfor, vas, magnézium, kálium és  cink tartalma
 • különösen gazdag a B-vitaminok csoportjában, mint B1, B2, B6, B17, pantoténsavban és nikotinsavamid-ban.
 • 100 g köles tartalmaz 550 mg kovasavat; 6,8 mg vasat; 0-6 mg fluort; 3 mg nátriumot és 170 mg magnéziumot
 • a köles képes salakanyagként kiválasztani a pangó ásványi anyagokat a szervezetből és az ásványi anyag veszteséget kiegyenlíteni

Felhasználási javaslat


Pontosan a kölesben gazdagon előforduló kovasavnak köszönhető, hogy megakadályozza az érelmeszesedést és visszaadja az elváltozott erek rugalmasságát, javítja ezzel a vérellátást és normalizálja a magas vérnyomást. Egyúttal a kovasav megállítja az erek további meszesedését.

 

 
A legújabb kutatások szerint a növényi olajok  és zsírok a sejtek egészséges működéséhez nélkülözhetetlen 
növényi szterineket és antioxidánsokat is tartalmaznak.
A len a legnagyobb Omega 3 tartalmú növény .

A fokhagyma lipidcsökkentő hatását tudományos eredményekkel is sikerült igazolni, napi rendszerességgel fogyasztott néhány gerezd a vér zsírtartalmát akár 10-13%-kal is mérsékelheti, ami lehetővé teszi  egyes időskori érrendszeri megbetegedések kialakulásának megelőzését, illetve késleltetését.

Az Omega 3 zsírsavakról
Halolaj
Kendermag olaj

Feketekömény olaj

Ligetszépe magolaj

Omega 3 termékek gyermekeknek


 A fokhagyma kúraszerű alkalmazása mérsékli a thrombocyták (vérlemezkék) összetapadásának mértékét, védő hatású a vérrögök (thrombusok)  létrejöttével szemben, valamint csökkenti a vér káros koleszterinszintjét. Véralvadásgátlót szedő betegek esetén a fokhagyma rendszeres bevitele  az étrendbe módosíthatja a gyógyszer adagolási rendjét, ezért  ilyen esetekben a kezelőorvost feltétlenül tájékoztatni kell. Vérnyomáscsökkentő tulajdonsága miatt magas vérnyomás kezelésében alkalmazható, de csak a hagyományos gyógyszeres terápia mellett, kiegészítő jelleggel. A fokhagyma alkalmazásának sokoldalúságát mutatja,  hogy baktérium és gombaellenes hatása révén légúti megbetegedések és a Candida albicans okozta fertőzés kezelésében is használható. 
 
  
 
Kwai fokhagyma drazsé
Allisat fokhagyma drazsé Bano fokhagyma kapszula

Fokhagymakúra

Hihetetlen eredményekről számolnak be az alkalmazói.
33 dkg megtisztított fokhagymát fokhagymaprésben szétnyomunk, majd 10 napig áztatjuk 3 dl, 96%-os tiszta alkoholban, lezárt üvegben. Közben naponta egyszer megrázzuk, hogy a fokhagyma hatóanyagainak kioldódását ezzel is serkentsük. Ezt követően a pépet tiszta ruhán átszűrjük üvegbe. A nyert folyadék tömény, ragacsos fokhagymakivonat.


Adagolása: mindig evés előtt kell meginni, kevés tejben, gyümölcslében vagy vízben elkeverve:


Reggel - Délben - Este

1. nap: 1 csepp 2 csepp 3 csepp
2. nap 4 csepp 5 csepp 6 csepp
3. nap: 7 csepp 8 csepp 9 csepp
4. nap: 10 csepp 11 csepp 12 csepp
5. nap: 13 csepp 14 csepp 15 csepp
6. nap: 15 csepp 14 csepp 13 csepp
7. nap: 12 csepp 11 csepp 10 csepp
8. nap: 9 csepp 8 csepp 7 csepp
9. nap: 6 csepp 5 csepp 4 csepp
10. nap: 3 csepp 2 csepp 1 csepp
11. naptól: napi 3 x 25 csepp, amíg a folyadék el nem fogy.

                                            
A hagyományos koleszterinszint csökkentő gyógyszerekkel ellentétben.
Szagtalan fokhagyma
Fokhagyma kapszula szagtalan


Ami még nagyon ígéretesnek hangzik az érelmeszesedés megelőzése szempontjából az a következő érdekes tény: a gránátalma az érfalakra már lerakódott plakkok méretét is képes volt csökkenteni!


Az L-Carnitin gátolja a koleszterin lerakódását a testben, és gyorsítja annak felhasználását.

Az egyik leghatékonyabb zsírégető  aminosav, amely az összes fehérjében megtalálható. A szervezetben elraktározott zsírt energiává alakítja. A Vitalion csökkenti a meszesedésből eredő lerakódást. Segíti a vérkeringést
 és az érfalak regenerálódását
.

Magas vérnyomás, érelmeszesedés

Omega3 zsírsav

 Hagyma kivonatok
Halolaj kivonatok
Galagonya kivonatok
Q10 vitaminok
Egyéb koleszterin szintet befolyásoló szerek

Növényi szterinek


Koleszterin diéta
 
A koleszterinre a szervezetünknek szüksége van. Ezért ha a táplálékunk koleszterinben szegény, a szervezetünk előállítja azt.

Fontos!!!!

A hypothyreosis (PAJZSMIRIGY ALULMŰKÖDÉS) emeli a vér koleszterinszintjét, ezért akiknél magas koleszterinszintet találnak, mindenképpen javasolt a pajzsmirigyműködés vizsgálata (TSH). A  pajzsmirigy-betegeknél gyakran felborul a zsírháztartás, a testsúly rohamosan növekszik, az étvágytalanság ellenére.
Az anyagcserét a szervezetben a pajzsmirigy által termelt hormonok szabályozzák. A csökkent mennyiségű hormontermelés lelassítja az anyagcserét, ami kedvezőtlenül hat a koleszterinszintre. A koleszterin ugyanis nem képes megfelelő ütemben távozni a véráramból, így az erek falán felhalmozódik. Az endokrinológusok bebizonyították, hogy az alulműködő pajzsmirigyes betegek 90%-nál nőtt a koleszterinszint is. Ezeknek a betegeknél a koleszterinszint gyakran 30-50%-kal magasabb, mint a kívánatos érték.


  frissítve: 2015.07.22

Súly: 1 gMegtekintve: 10764


Kapcsolódó termékek
Kép
Megnevezés 
Ár 
Rendelés
Daganatok kezelése (rákterápia)
Daganatok kezelése (rákterápia)
Rákos megbetegedések kiegészítő kezeléseinek lehetőségei A  normál sejtek szabályozott mechanizmus által működnek, ahol minden sejt betartja a játékszabályokat, míg a rákos sejtek önállóan kezdik el irányítani az életfun...
bruttó 1 Ft
db
Stressz kezelése
Stressz kezelése
Stressz A stressz az élet velejárója. Az, hogy miképpen reagálunk a stresszhatásokra, sokban Rózsag...
bruttó 1 Ft
db
Száraz bőr kezelése
Száraz bőr kezelése
Bőr     Bőrünk alapvetően három fő rétegből épül fel: a külső réteg a hám, a középső az irha, ez alatt pedig egy zsírtartalmú réteg, a bőralja  helyezkedik el....
bruttó 1 Ft
db
Székrekedés kezelése
Székrekedés kezelése
Székrekedés A székrekedés a széklet kialakulása, illetve a bélrendszeren való áthaladásának a ...
bruttó 1 Ft
db
Szemölcs kezelése
Szemölcs kezelése
SZEMÖLCS Mi a különbség a tyúkszem és a szemölcs között? A szemölcs oldalról megnyomva okoz fájdalmat, a tyúkszem pedig alulról nyomva okoz fájdalmat.   Vírusos szemölcs A közönséges szemölcsök bőrünkön egy humán papilloma vírus nevű (HPV) kórokozó fertőzése révén alakulnak ki. A ...
bruttó 1 Ft
db
Vitaminok és ásványi anyagok
Vitaminok és ásványi anyagok
A vitaminok szerepe A helyes táplálkozás azt jelenti, hogy minden tápanyagból a megfelelő mennyiséget vesszük magunkhoz. Az alapvető tápanyagok a fehérjék, a sz...
bruttó 1 Ft
db
Terhesség alatt szedhető szerek
Terhesség alatt szedhető szerek
Gyógyszerszedés terhességben Egy gyógyszer vagy étrend-kiegészítő ártalmassága függ az alkalmazás módjától, a felszívódás mértékétől, a méhlepény áteresztőképességétől, valamint a gyógyszer támadáspon...
bruttó 1 Ft
db
Hüvelyi fertőzések kezelése
Hüvelyi fertőzések kezelése
Hüvelyi fertőzések Sok nő szenved, illetve együtt él a hüvelyfolyással. A folyás alapja az esetek jelentős   ...
bruttó 1 Ft
db
Rozacea kezelése
Rozacea kezelése
Rozacea A rosacea leginkább az  arcot érintő bőrbetegség. Jellegzetes tartósan kipirult bőrt ...
bruttó 1 Ft
db
Asztma kezelése
Asztma kezelése
Asztma   Az asztma olyan gyulladásos megbetegedés, melynek jellegzetessége a hörgők (bronchusok) rohamokb...
bruttó 1 Ft
db
Fejfájás, migrén kezelése
Fejfájás, migrén kezelése
Fejfájás A fejfájás a szervezet reakciója valamilyen kellemetlenségre (stressz, éhség, alkoholfogyasztás, túlhajszoltság,  levegőtlen helyiség, izgalom, kialvatlanság, időjárási front). A fejfájás gyakran...
bruttó 1 Ft
db
Arkocaps termékek
Arkocaps termékek
...
bruttó 1 Ft
db
HÍRLEVÉLGlutén gyógyszerekben    homeopátia allergia    DEPRESSZIÓ, alvászavar    schüssler alkalmazás képekkel    Terhességi vitaminok    GYÓGYNÖVÉNYEK betegségekre    Koleszterin    Beszerzése hosszadalmas    Candida diéta    ÉTREND KIEGÉSZÍTŐK    ékszer táblázat    Deva folytatás    Schüssler tünet    vitamin igény folyt    Zöldkagyló hatása    Glukózamin szulfát    MSM    KURKUMIN    Kondroitin szulfát    Édesítőszerek fajtái    Természetes antibiotikumok    szemcseppek    Ellenőrzés    Vásárlási tájékoztató    Szelén hatásai    BACH virágesszenciák    Szállítási költségek    TOJÁS, TEJ, PORATKA,MACSKA ALLERGIA    Biztonsági adatlapok    Szénanáthát kimutató teszt    Immunrendszer    Tejelválasztás    Kék Lukács termékek    Féreghajtó, féregirtó    körömvirág hatása    Termékenység    Sugárkezelés    Önvizsgálati teszt folyt    Promóciós kód    Virágesszecia folyt.    vizelet vizsgálat    Aminosavak    Ínhüvely gyulladás    Mi okoz hányingert?    allergia kezelése    Vitamin 6 hóig    Vitamin 7-12 hóig    Vitamin 1-3 éveseknek    Vitamin 4-6 éveseknek    Vitamin 7-10 éveseknek    Vitamin 11-14 éves    Vitamin 15-18 éves    Vitamin 19-50 évesek    arcüreg gyulladás    Vitamin 50 éveseknek    Vitamin terheseknek    Vitamin szoptatóknak    Vitamin fizikai munka    Vitamin stressz alatt    Vitamin dohányzóknak    Vitamin alkoholisták    Vitamin klimax alatt    Emésztés összefoglaló    Fogamzás elősegítése    Köszvény kezelése    Ajakápolás    FOGYÁSI TRÜKKÖK    Deva általános    Horoszkóp-ásványok    Mi okoz hasmenést?    Prolaktin    összetett deva spray    Ágymelegítők    bárányhimlő    Korai magömlés    GINKGO BILOBA    Bioco termékek    Hasizomerősítők    Pharmaforte termékek    Ásványi anyagok hiánya- túladagolás    Idegkárosodás ( NEUROPÁTIA )    BISNODE    SCHÜSSLER terhességben    Energy termékek    hüvelyi pH    Ránctalanítók    Arclemosó, tonik, maszk    Szemránckrémek    Bőrfeszesítő, tömörség    Növényi kivonatokkal    Arany, gyémánt, ezüst    rozacea, vitiligo, májfolt, pigment    Állati eredetű    Hidratálók    Jód pótlása    Vesekövesség    allergia egyéb szerei    Asztma kezelése    Szappanok    Körömápolás    Intim mosakodás    Visszér kezelése    Aranyér    Porcerősítők komponens    Vitamin 50 éven felül    Vitaminok férfiaknak    vitaminok cukorbetegeknek    Vitaminok felnőtteknek    Ásványi (Ca, Mg, Se, Zn)    Vas tartalmú készítmények    PATTANÁSOS BŐR    Étvágycsökkentők    Bélflóra helyreállítása    Gyomorégés    puffadás kezelése    Emésztési problémák    Hányinger csillapítása    Tejcukorérzékenység    Bőrgomba    Körömgomba    Hüvelygombásodás    Herpesz    Műfogsor ápolása    Fogínysorvadás    Fényvédelem    Torokfertőtlenítés    Diabetikus édesség    Édesítőszerek    gyógymód csípésekre ( dazázs, méh)    hüvely szárazság    klimax teszt    Lisztérzékenység    candida kimutatása    ovuláció időpontja    székletvér    drog tesztek    ételintolerancia    prosztata teszt    Húgyúti fertőzés    Fertőzőbetegségek    Ekcémás bőr    fogzás    hasfájós csecsemő kezelése    Orrjárat tisztítás    popsiápolás    fejbőrápolás, koszmo    Q10 vitaminok    Homoktövis    grapefruitmag    Sebellátás, sebkezelés lehetőségei    Tabletták hajhullásra    Fülzsír kezelése    Hialuron tartalmú    Lúgosító teák    általános erősítő    HALOLAJ    Lenmagolaj    Omega-3 gyerekeknek    fokhagyma medvehagyma    IDŐSKORI LÁTÁSROMLÁS    Műkönnyek szemszárazságra    Méregtelenítő tapaszok    Béltisztító termékek    Méregtelenítés    Béta glükán tartalmú    Paradicsom kivonat    Fűrészpálma kivonat    Progeszteron    Holt-tengeri termékek    Ásvány ékszerek 1.    Ásvány ékszerek 2 folyt.    Dr. Organic termékek    Aloe vera termékek    Narancsbőr    Psoratinex pikkelysömörre    Hair nice termékek    E recept    facebook kedvelés    ásványok tisztítása, energetizálás    Vizeletcsepegés    Böngésző folytatasa    Cigaretta terhesség alatt    Alocado termékek    Őszülés elleni    Növényi szterinek    Schüssler kereső    Hány nap múlva    Bélférgesség    Fizetési módok    személyes átvétel    megjegyzés a rendelés    Egyedi ékszerek ásványból    Viviscal hajnövesztő    gyömbér    AJÁNDÉKOKNAK VALÓ    Száraz bőr    ÍZÜLETI KRÉMEK    Homeopátia szülés    Sebgyógyulást elősegítő    Macskagyökér kivonatok    Citromfű    Melatonin    Teakészítmények    Komló    Összetett készítmények    Orbáncfű    Egyéb készítmények    Rostok    Kolosztrum    A vitamin    B vitamin csoport    C vitamin    D vitamin    E vitamin    K vitamin    ŐSZÜLÉS    Olvasnivaló    Ráncosodás    Szájápolás-homeopátia    karkötők    Meridiánok    böngésző    Változás 2013.április 1-től    Ásvány számozása 2    Acidózis, alkalózis    Terhesség, szoptatás    Betegségek lelki okai    Porcerősítés gyermekkorban    Armonia termékcsalád    Preventa víz használata    Videók    Naturalswiss termékek    Akció    Vevőszolgálat    Vitamin ajánló    Antioxidánsok    Progeszteron női    Expediáláshoz    expediáláshoz Hasmenés    Schüssler krémek    Online Patika    Köröm elváltozások    online fizetés később    Zodiákus    méhen belüli fogamzásgátló eszközök    IBS irritabilis colon szindroma    Gombafertőzés ( bőr, köröm, hüvely)    Schüssler táblázat    Akvamarin    Amazonit    Ametiszt    Vércsoport diéta    Aventurin    Hematit hatása    Gránát hatásai    Hegyikristály hatásai    Jáspis hatásai    Holdkő hatásai    Howlit hatásai    Jáde hatásai    Kalcedon hatása    Karneol hatása    Malachit hatása    Napkő hatása    Rózsakvarc hatása    Rodonit hatása    adatkezelés folytatása    dr. Matejcsik Csaba homeopata    Orrcsepp/orrspray adagolása    Inkontinencia nadrágpelenkák betét    Mol pont lista 2    Figyelmeztetések, gyógyszerkölcsönh    Bankkártya elfogadás    OPÁLÜVEG    Hisztamin intolarencia    A Lyme kór kezelése tünetei    Kálium hatása    Króm szabályozza a vércukor azintet    Teafa olaj hatásai és termékek    Gyógynövények hatásai II.    Gógynövények hatásai III.    Betegségek és kezelési lehetőségei    Nátha( orrhurut) rhinitis acuta    kakaóvaj    Aminosavak hatása    Argánolaj, jojobaolaj, szőlőmagolaj    Tesztek allergiában, gyorsan segít    mi okoz viszketést?    Gyorstesztek otthoni vizsgálathoz    Vesekárosodásra utaló tünetek    Barátcserje hatása    Kullancs okozta betegségek    Mitől puffadok?    Dr. Herz termékek    Epekövesség    gyógyító ásványok    Természetes gyógymódok:légút    Vakcinák    vakcinák 2.    vakcinák 3.    Gyomorrontás    A Folsav szerepe    Policisztás ovárium    Ebédválasztó    Vérszegénység/anaemia    Betegségek (gyakoribb)    Tünetek/panaszok    Hogyan hatnak?    Diéták betedségekben    kólika, hasfájás homeopátiás    Viselkedési zavarok homeopátiával    Magas vércukorszint, hyperglikémia    Hasnyálmirigy és feladata    Konfliktus kezelés    Pajzsmirigy túlműködés    Mellékpajzsmirigy működés    Kölcsönhatások együttszedéskor    NYOMKÖVETÉS belföld -külföld    Spirál intrauterin fogamzásgátló    Futárszolgálattal kapcsolatos infó    További kedvezménye    Arcanum patika elérhetősége    Elállás    Csomagátvétel átvételi pontokon    Hemoglobin A 1c    Magas koleszterinszint okai    Rövid jellemzés    Deva virágesszenciák    Mannóz, d-mannóz    Ételmérgezés, ételfertőzés    Zsibbadás    közérdekű információk    Csípés kezelése homeopátiával    GDPR általános    Napi szükségletek    Napi szükséglet vitaminok    Diosmin tartalmú készítmények    EKADASI    Moksadá ekadasi    Utpanná Ekadasi

SSL biztonságos vásárlás     Simple bankkártyás fizetés     Webáruház bérlés